Çuhadaroğlu Fransa'da Bir İlki Gerçekleştirdi



Çuhadaroğlu Alüminyum Fransa'nın Kamu İhalesini Kazanan İlk Türk Firması Oldu.
Türkiye'nin Avrupa birliği üyeliğine ilişkin bazı çekinceleri olduğunu bildiğimiz Fransa hükümeti müzakere tarihi verilmeden önce Üniversite Binasının dış cephe giydirme işini bir Türk firmasının yapmasını onayladı.

İnşaat sektörünü etkisi altına alan ekonomik kriz dönemini fırsata çevirmeyi başaran Çuhadaroğlu Alüminyum, yurtdışı işlerine ağırlık vererek kendine bu dönem için Avrupa'yı hedef seçmişti.

Özel ihalelerde aldığı işlerle sektöründe Avrupa'ya açılan ilk firma özelliğini taşıyan Çuhadaroğlu daha önce de Paris'in en büyük ve zor iki işini başarıyla sonuçlandırmıştı.



Müteahhitliğini Sicra'nın ve dış cephe giydirmesini Çuhadaroğlu Alüminyum'un yapacağı 3. iş, Paris 5. bölgesindeki ünlü Jussieu Üniversitesi'nin bir binasıdır ve adı Campus De Jussieu - Batiment 16M'dir.

2005'te başlayıp aynı yıl içinde tamamlanacak olan proje çerçevesinde 5.000 m2 iç cephe, 3.000 m2 dış cephelik bir alanın tamamı Türk malzemesi, mühendisliği, teknolojisi ve iş gücü kullanılarak Çuhadaroğlu Alüminyum tarafından yapılacak.
Tasarımını ve mimarlığını Peripheriques Architectes'in yaptığı yapı farklılığı ile büyük ilgi gören yapı, mimarlık sektöründe çok konuşulacağa benziyor.