Çukur için Üçlü Zirve



İzmir'in 10 yıldır bir türlü çözülemeyen sorunlarının başında gelen Basmane’deki Dünya Ticaret Merkezi’yle (DTM) ilgili bugün önemli bir toplantı yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Güçbirliği A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu ve EGS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Akgün bir araya gelecek.

Tek tek konuştu, söz aldı

Kocaoğlu, Zorlu ve Akgün’den son sözlerini söylemelerini isteyecek. Başkan, “Başta davacılardan Yüksel Çakmur olmak üzere ilgili tüm sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle tek tek konuştum. Kendilerinden önerdiğim formül üzerine söz aldım. İzmir prestijli bir yer kazanacak. En başa dönmek, dava sürecini uzatır. Ama elde bir şey kalmazsa onu da yaparız” dedi.

‘Üzerimize düşeni yaparız’

Zorlu ise hem İzmirlilere verdiği sözü yerine getirmek hem de yarım kalan hayalleri tamamlayabilmek için, üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çalışacaklarını ifade etti. Kemal Zorlu, “Belediyenin isteğiyle bizim fizibilitemiz arasında küçük farklar var. Bunu da halledeceğiz. Dilerim bu son görüşme olur” diye konuştu.