"Çukurova Bölgesel Havalimanı İnşaatı Zamanında Bitecek"



Tarsus ilçesindeki Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının durduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Proje Müdürü Ozan Güzel yaptığı açıklamada, ihalesi 15 Aralık 2011'de, yer teslimi ise 15 Mart 2013'te gerçekleştirilen havalimanı temelinin 28 Mayıs 2013'de atıldığını hatırlattı. İnşaatın sürdüğünü, ancak krediyle ilgili sorun yaşandığını anlatan Güzel; "Bir kredi konusu var ve bayramdan sonra çözülecek. Şu anda kredi sürecini tamamlamak üzereyiz" dedi.

Sözleşmeye göre havalimanın 2016 yılı Mart ayında bitirileceğine işaret eden Güzel, "İnşaat çalışmalarında yavaşlama var ancak bu, çalışmaların zamanında bitirilmeyeceği anlamına gelmiyor. Bizim önceki hedefimiz, havalimanını normalden daha erken, 2015 yılının haziran ayında bitirmekti ancak 2015 yılı sonunda inşaatı bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. Güzel, havalimanının 60 ve 45 metre genişliğinde, her biri 3 bin 500 metre uzunluğunda iki pisti, VIP, CIP salonları ve otoparkın bulunduğu terminal binasından oluşacağını, havalimanı içinde 600 dönümlük serbest bölge de yer alacağını sözlerine ekledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2023 hedefleri arasında yer alan iki havaalanından biri olarak planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı, ilk aşamada 15 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. Havalimanının kapasitesinin daha sonra 30 milyona çıkarılması hedefleniyor.