''Dağınık Sanayileşme, Maliyeti ve Çevre Kirliliğini Artırıyor''



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Dağınık sanayileşme, maliyeti ve çevre kirliliğini artırmasının yanı sıra verimli tarım arazilerinden yeterince faydalanılamamasına yol açar. Ergene Nehri'ndeki kirlilik buna örnek olarak gösterilebilir'' dedi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine gelen Hisarcıklıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası'na (TSO) bağlı Kredi Garanti Fonu Çorlu Şubesi'nin açılışını yaptı.

Hisarcıklıoğlu, TSO Konferans Salonu'nda yaptığı konuşmada, Çorlu'nun sanayinin başkenti olduğunu söyledi. Sanayileşen bölgelerin göç aldığını belirten Hisarcıklıoğlu, bu bölgelerin gelişmesi için vatandaşların kentlilik düşüncesinin gelişmesi gerektiğine dikkati çekti.

Çorlu'da fabrikaların dağınık bulunmasının önemli bir sorun olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

''Çorlu'da bütün fabrikaların bir araya getirilmesi gerekiyor. Dağınık sanayileşme, maliyeti ve çevre kirliliğini artırmasının yanı sıra verimli tarım arazilerinden yeterince faydalanılamamasına yol açar. Ergene Nehri'ndeki kirlilik buna örnek olarak gösterilebilir. Ergene Nehri'nden birçok ürün yetişiyor ve biz bunları tüketiyoruz. Bu da insanların sağlığını tehdit ediyor. Ergene'yi düzelteceğiz.''

Çorlu Havaalanı'nın istenilen düzeyde kullanılamadığını belirten Hisarcıklıoğlu, planlanan düzeyde kullanıldığında Çorlu'nun çehresinin değişeceğini söyledi.

Bu havaalanının özellikle kargo için yapıldığını anlatan Hisarcıklıoğlu, ''Çorlu havaalanı kargo için kullanıldığında potansiyel yatırım artacak. Çorlu, dünyayla buluşan bir kent haline gelecek'' diye konuştu.