Daha canlı, Daha Enerjik Bir Yaşam için İyonizer Teknolojili Yeni Bosch Inverter Klima



“Yaşam için teknoloji” sloganıyla çevreci ve hayatı kolaylaştıran ürünler sunan Bosch Ev Aletleri’nin yeni ürünü Inverter klima, yaklaşan yaz aylarını serin, konforlu ve hijyenik olarak geçirmek isteyenlere en ideal seçeneği sunuyor. Bosch Inverter B1ZMA/I18905 Klima iyonizer özelliği ile standart klimalardaki hijyen özelliklerini en üst seviyeye çıkarırken, A enerji verimliliği ve üstün teknoloji ürünü fonksiyonlarıyla da dikkat çekiyor.

Bosch’un Ar-Ge çalışmalarının ürünü iyonizer teknolojisinde pozitif ve negatif iyon molekülleri üretiliyor. Negatif ve pozitif iyon molekülleri bir araya geldiğinde, yüksek enerji ortaya çıkararak bakterilerin yok edilmesi sağlıyor. Santimetreküpte 1 milyon adede kadar ulaşan ve serbest kalan negatif yüklü iyonlar ise ortamda iyonizer etkisi göstererek havayı tazeliyor. Böylece ortamın havası sigara dumanı, polen, virüs, bakteri ve maytlardan temizlenerek doğal ortamda solunan canlı, enerjik ve ferah hava kalitesine getiriliyor.

Her zaman temiz, her zaman canlı

Yeni Bosch Inverter Klima’da bulunan “3M Haf” filtre ise milimetrenin binde biri boyutundaki partikülleri bile tutuyor ve iyonizer sistemi ile birlikte çalışarak hava kalite verimliliğini artırıyor. Mantar oluşumuna karşı kendi kendini koruyan “3M Haf” filtre, bu sayede standart klimalardaki filtrelerde olduğu gibi hava akımını olumsuz olarak etkilemiyor, aksine iç mekana her zaman taze ve ferah bir hava gönderiyor.

Bosch’un üstün teknolojisinin ürünü otomatik iç temizleme sistemi “Self-Cleaning” de Inverter Klima’nın bakterilere karşı savaşını destekliyor. Soğutma işleminin sonunda akıllı kumanda üzerindeki bu özellik tuşuna basıldığında, iç ünite yer alan fan, otomatik olarak iç ünitedeki ısı plakalarını 16 dakika boyunca temizliyor ve kuru kalmasını sağlıyor. Böylece iç ünitede bakteri ve mantarların üremesi engelleniyor ve hava hep temiz kalıyor.



Akıllı kumanda ile ısı her zaman sabit

Bosch’un yeni akıllı kumandası ve kumanda üzerinde yer alan “Follow Me” tuşu da klima teknolojisinde standartları yeniden belirliyor. Klasik klimalarda ortam ısısı klimanın iç ünitesi üzerindeki algılayıcılar tarafından belirlenirken, “Follow Me” (Beni Takip Et) özellikli Bosch Inverter Klima’da akıllı kumanda devreye giriyor. Bulunduğu yerin ısısını sürekli olarak ölçen akıllı kumanda, klimayla kızılötesi ışınlar aracılığı ile temas kurarak odanın farklı bölgelerindeki ısıdan haberdar olmasını sağlıyor. Kumandanın bulunduğu nokta klimadan istenen ısıdan farklıysa, klima hemen devreye girerek ortam ısısını sabitliyor. Uzaktan kumanda bu sinyali tekrar “Follow Me” tuşuna basana kadar, 3’er dakikalık aralıklarla klimaya gönderiyor. Yaklaşık 7 metreye kadar devrede kalan sistem, 7 dakika içinde herhangi bir sinyal alınmaz ise otomatik olarak kapanıyor ve kullanıcıyı uyarıyor.

Hem hijyenik hem tasarruflu

Bosch’un en yeni teknolojilerinin ürünü olan Inverter Klima, çevre dostu özelliği ile de dikkat çekiyor. Doğa dostu R410A gazı kullanan ve bu sayede ozon tabakasına zarar vermeyen Inverter Klimalar, enerji tüketimini de klasik model klimalara oranla yüzde 35 oranında azaltıyor. Inverter Klima, daha çok enerji harcanmasına neden olan kompresörün durup tekrar çalışmasını da tarihin tozlu sayfalarına kaldırıyor. Kompresörü ayarlanan dereceye ulaşınca çalışmasını minimuma indiren Inverter Klima, böylece küçük ısı değişikliklerinde az miktarda çalışıyor ve hem daha az elektrik tüketiyor hem de çevreci özelliğini gözler önüne seriyor.



B1ZMA/I18905 Inverter Klima’nın özellikleri