Daikin Global Trainee Programı’nın 4’üncüsü Gençleri Bekliyor



Daikin, Global Trainee programı ile her yıl üniversiteden yeni mezun 4 gence, 'İlk İşiniz Pasaport Almak!' sloganı ile uluslararası deneyim edinme olanağı sunuyor. Bugüne kadar 12 gencin kariyerine Daikin çatısı altında başlamasını sağlayan Global Trainee Programı’na katılabilmek için başvuruların 26 Nisan Pazar gününe kadar yapılması gerekiyor.

Global Trainee Programı’na kimler katılabilir?

Daikin Global Trainee programına, üniversiteden bu yıl mezun olan tüm gençler katılabiliyor. Başvuran her adayın değerlendirmeye alındığı Global Trainee programında, ilk değerlendirmeleri her yıl olduğu gibi bu yıl da Daikin Türkiye ve Global CV İK yöneticileri yapacak. Bu değerlendirme sonucunda, belirlenen kriterlere uygun adaylar arasından 15 kişi finale kalmaya hak kazanacak.

Ardından seçkin isimlerin yer aldığı bir jüri tarafından değerlendirmeye alınacak olan adaylar, yapılacak mülakatta kendini ifade etme olanağına sahip olacak. Eğitim geçmişi, İngilizce düzeyi, liderlik ve girişimcilik özelliği, geleceğe yönelik hedefleri ve bunu sergileme kabiliyeti ile sivil toplum kuruluşlarında görev alma becerisi ve hobiler gibi çok yönlü bir değerlendirmenin yapılacağı bu mülakat sonucunda seçilecek 4 başarılı genç, Daikin bünyesindeki kariyer yolculuğuna başlayacak.

Reklam Goruntulenme Bolumu


Avrupa'da eğitim ve kariyer fırsatı

Daikin Global Trainee’ye katılmaya hak kazanan 4 genç yönetici adayı, Daikin bünyesinde benzersiz bir kariyer olanağına sahip olacak. Kazanan adaylardan ikisi; 9 ay boyunca Belçika’daki Daikin Merkez Ofisi’nde, 3 ay boyunca da Avrupa’nın farklı ülkelerindeki Daikin ofislerinin birinde çalışma fırsatı bulacak. Kazanan diğer iki aday ise 9 ay boyunca Daikin Türkiye’de, 3 ay süresince de Daikin Belçika’da görev alacak. Bir yıl boyunca farklı departmanlarda hem eğitim alma hem de çalışma olanağı yakalayan bu gençler, istemeleri halinde Daikin Türkiye bünyesinde çalışmaya devam edebilecek.

Daikin Global Trainee, elde ettiği sonuçlarla dikkat çekiyor

Daikin Global Trainee’nin ilk yılında Belçika’da eğitim ve çalışma fırsatı yakalayan gençlerden Sabancı Üniversitesi mezunu Gülnur Durak kariyerine Daikin Belçika Satın Alma Departmanı’nda devam ederken, Bilkent Üniversitesi mezunu Mert Gönlüşen aldığı teklif üzerine Daikin Avusturya’da Satış Planlama Departmanı’nda kariyerini sürdürüyor. Boğaziçi Üniversitesi mezunu Ömer Adışen Belçika’dan sonra kariyerine İngiltere’de devam ederken, Funda İdil Tezcan ve Merve Gökçe Serin ise halen Daikin Belçika bünyesinde çalışıyor. Sabancı Üniversitesi’nden Gökçen Sümer Türkiye’nin ardından İtalya’da çalışmaya başlarken, Boğaziçi Üniversitesi’nden Roza Sarı, Konya Selçuk Üniversitesi’nden Muhammet Mehdi Taşyüz, Koç Üniversitesi’nden Nalan Akalın, Sabancı Üniversitesi’nden Çağla Ekin Soysal ve Boğaziçi Üniversitesi’nden Mehmet Ali Yılmaz da Daikin Türkiye bünyesinde profesyonel olarak görevler almaya devam ediyor.