Daikin'den İstanbul'a Avrupa’nın İlk Deneyimleme Merkezi



Daikin Solution Plaza fuha İstanbul adını taşıyan Levent’teki merkez, 2.000 metrekarelik alanıyla dünyanın en büyük ve en kapsamlı iklimlendirme merkezi olma özelliğini taşıyor.

Yatırımcılar, mimarlar, mühendisler gibi sektör profesyonellerinin bir binada uygulanabilecek her türlü iklimlendirme çözümünü bir arada görebileceği Daikin Solution Plaza fuha İstanbul, iklimlendirme teknolojilerinin yaşam kalitemize nasıl yansıdığını deneyim olarak ziyaretçilerine aktarıyor. Haftanın beş günü, konusunda uzman bir rehber eşliğinde gezilebilecek merkez; tek bir dış üniteyle birden fazla iç ünitenin yönetilebildiği VRV sistemleri, yenilenebilir enerji kaynakları kullanarak tek bir sistemle bir evin ısıtma, soğutma, sıcak su ihtiyacını karşılayabilen ısı pompası sistemleri, nem alıp nem verebilen klima teknolojisi, yeni ve daha çevreci gaz R32 gibi Daikin’in sektörüne kazandığı yenilikleri yakından tanıma fırsatı sunuyor.

İki kattan oluşan Solution Plaza, bireysel kullanıcının da iklimlendirme konusunda merak ettiği tüm sorulara yanıt veriyor. Inverter teknolojisinden yenilenebilir enerji sistemlerine, ses seviyesinden akıllı göz teknolojisine iklimlendirme cihazlarının inovatif çözümlerini deneylerle ziyaretçilerine anlatan merkezde, kullanıcı iki klima arasındaki farkın elektrik faturasına nasıl yansıdığını da somut olarak görebiliyor.

Çocuklar için özel bölüm

Daikin’in teknolojik gelişmeleri deneyimleterek iklim ve iklimlendirme konusundaki bilgiyi en yalın haliyle paylaşmak üzere kurgulanan merkez, iklimlendirme, mimarlık ve mühendislik gibi alanlarda eğitim alan gençlere de ulaşmayı hedefliyor. Çocuklar için özel bir bölümün hazırlandığı Daikin Solution Plaza fuha İstanbul’da, havanın hayatımızdaki önemi eğlenceli deneylerle anlatılıyor. Bir bisiklet pedalı çevirerek doğal enerji kaynakları ile iklimlendirme konforu sunan ısı pompası teknolojisinin, şişedeki sıvıyı hareket ettiren avuç içi sıcaklık ölçerle Charles Yasası’nın, su içen kuş oyuncağı ile ısı farkının çocukların anlayabileceği bir dille anlatıldığı merkez, bu yönüyle iklimlendirme konusundaki bilinçlendirme çalışmalarına da destek veriyor.

'Neolitik çağdan günümüze Anadolu’da iklimlendirme harikaları ve rotaları'

Daikin, Solution Plaza’nın açılışında, iklimlendirmenin geçmişine ışık tutan 'Neolitik Çağdan Günümüze Anadolu’da İklimlendirme Harikaları ve Rotaları' adlı eseri de tanıttı. Daikin’in katkıları ile gazeteci-yazar İrfan Unutmaz tarafından hazırlanan kitap, Anadolu topraklarında geçmişten günümüze kalan tarihi yapıları farklı bir bakış açısıyla inceliyor. Antik Roma’dan Hititler’e, Selçuklu’dan Osmanlı’ya kadar Anadolu’da hüküm süren medeniyetlerin ısıtma, soğutma ve havalandırma ihtiyaçlarına buldukları çözüm ile mimariye nasıl yön verdiklerini rotalar eşliğinde anlatan kitapta, Mimar Sinan için de özel bir bölüm yer alıyor. 'Neolitik Çağdan Günümüze Anadolu’da İklimlendirme Harikaları ve Rotaları', tarih severlere geçmişi bir kez daha, ancak bu kez bambaşka bir açıdan ve içeriğini destekleyen eşsiz fotoğraflar eşliğinde okuma fırsatı sunuyor.