Daire Sahipleri Anlaşamıyor, Bina Yıkılamıyor



Avcılar’da 1999 Marmara depremi sonrası 25-30 santim kadar yanındaki binanın üzerine eğrilen Bahar Apartmanı, geçen yıl yaşanan Silivri depreminde ağır hasar alınca belediye ekipleri tarafından mühürlendi. Bahar apartmanı, kentsel dönüşüme başvuru konusunda anlaşamayan daire sahiplerinin birbirlerini dava etmesi nedeniyle 8 aydır yıkılamıyor.

Cumhuriyet’ten Kübra Köklü’nün haberine göre; İstanbul Avcılar E-5 karayolu yanında uzun zamandır yana yatık şekilde duran 40 yıllık bina 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından belediye ekipleri tarafından tahliye edilerek mühürlendi. Ancak depremin üzerinden 8 ay geçmesine karşın Bahar Apartmanı için yıkım kararı alınmadı. Bahar Apartmanı’nın üzerine eğildiği binada insanlar yaşamaya devam ederken, etrafta hiçbir önlemin alınmadığı da gözlemlendi.

 

Reklam Goruntulenme Bolumu

 

Olaya ilişkin konuşan bir yurttaş, “Bina sakinleri kendi binalarının daha değerli olduğunu düşünerek anlaşmaya varamıyorlar. Anlaşamadıkları için kentsel dönüşüme başvuru da yapamıyorlar. Bu bina benim evimin olduğu yöne doğru eğildi. Tehlike de olan benim. O yüzden kentsel dönüşüme başvurduk.” diye konuştu. 

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ise binanın neden yıkılmadığına ilişkin “Maalesef mühürlenen, yıkılması gereken bazı binalarımızda kat malikleri arasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle yıkım işlemi gerçekleştiremiyoruz. Bu da o örneklerinden birisi. Avcılar’da kentsel yenileme kapsamında güçlü ve dirençli yapılarımızı yapmaya başladık. Birçok yerde yıkımlar gerçekleştiriyoruz. Avcıları daha güvenli hale getiriyoruz. Ama mühürlenen bazı binalarımızda daire ve dükkan sahipleri arasında anlaşmazlık çıkıyor. Bir kişinin dahi yıkıma karşı çıkması ve mahkemeye başvurması bu yıkımları engelliyor. Kat maliklerinin aralarında anlaşması çok önemli.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.