Dalgıç Pompalar Sel Baskınında Hayat Kurtardı



İnşaat sektörüne, zemin ve inşaat makineleri ve zemin mühendisliği alanında gerek duyulacak her türlü makine ve hizmeti sağlayan ERKE Dış Ticaret, Türkiye distribütörü olduğu dünyaca ünlü İsveç markası GRINDEX Dalgıç Pompalarını sel zedelerin hizmetine sunarak, İstanbulluların yardımına koştu. Yağışın tehlikeli boyuta ulaşmasının ardından, firma alarma geçerek, stoklarını mağdurların ve belediyelerin yardımına açtı.

Sel baskınları, barajların boşaltılması, akarsuların taşması gibi durumlarda, yüksek miktardaki istenmeyen suyu uzaklaştırmak amacıyla kullanılan en hızlı pompa olan GRINDEX Dalgıç Pompalarıyla ERKE Dış Ticaret teknik ekibi sular altında kalan fabrikalarda, depolarda, garajlarda suların tahliye edilmesine katkıda bulundu.

Erke Dış Ticaret Genel Müdürü Hamdi Kaya, ilgili belediyelerle olası sel felaketlerine karşı tedbirlerin arttırılması konusunda sosyal duyarlılık göstermekten mutlu olacaklarını ve tedbir çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Kaya, “Küresel ısınma, çevresel faktörler ve tedbirsizlik, insanlık için hayat kaynağı olan suyun, yanlış yerde ve yanlış zamanda karşımıza çıkarak, büyük problemler yaratmasına yol açabiliyor. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine baktığımızda bu sene çok sert ve yağışlı bir kış mevsimin bizi beklediğini görebiliyoruz. Felaket bölgesinde depolarında GRINDEX pompa bulunan firmaların sorun yaşamadıklarını mutlulukla öğrenirken, tedbir almanın önemine bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz.” diye konuştu.