Danıştay’ın Sahilada Projesi Kararına Belediyeden İtiraz



Maltepe, Adatepe mevkiinde yapılması planlanan “Sahilada” projesi için imar planları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2012’de değiştirilmişti. İBB tarafından hazırlanan üst ölçekli plana göre işlem yapması gereken Maltepe Belediyesi alt ölçekli planı hazırladı ve 27 Kasım 2015’te yapı ruhsatı düzenledi.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre; dönemin CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Türkyılmaz bölgeye göre fazla inşaat hakkı verildiği gerekçesiyle ruhsatın ve planın iptali istemiyle idare mahkemesine dava açtı. İstanbul 11. İdare Mahkemesi “ruhsat yenilenmesiyle davanın konusuz kaldığı ve Türkyılmaz’ın planın yapım sürecinde meclis üyesi olmaması” gibi nedenlerle davayı reddetti.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Türkyılmaz’ın temyiz etmesi üzerine dosya Danıştay 6. Dairesi’ne gitti. Danıştay, Türkyılmaz’ın dava açma ehliyeti bulunduğunu belirterek idare mahkemesinin işin esası hakkında yeniden bir karar vermesi gerektiğine dikkat çekti. Danıştay’ın kararına Maltepe Belediyesi ve inşaat şirketinin itiraz etmesi dikkat çekti. Belediye ve şirket karar düzeltme talebinde bulunarak alt mahkemenin kararının onanmasını istedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.