DAP YAPI: "Temel Amacımız Geleceğin Binalarını Yaratmak"



DAP BURGU, Kadıköy, Ataşehir ve Kartal ilçelerinin komşusu konumundaki Maltepe’nin sahilinde yükseliyor. DAP YAPI’nın aynı bölgede daha önce hayata geçirdiği yelken kulelerden sonra bu kez de dönerek yükselen iki bloktan oluşan DAP BURGU; ulaşım anlamında erişilebilir bir noktada konumlanıyor. Bu anlamda E5’e paralel, Marmaray metro istasyonuna 50 m mesafede bulunan DAP BURGU, deniz otobüsüne ve Adalet Sarayı’na 5 dakika, Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanı’na 10 dakika mesafede yer alıyor.



Projenin konsepti lüks bir otel tarzını yansıtacak

DAP BURGU projesine otel yapma arzusu ile başladıklarını ifade eden DAP YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, araziyi satın aldıktan sonra ise rezidans fonksiyonuna uygun olacak biçimde projeyi yeniden şekillendirdiklerini ancak projeyi 'otel' formatında çözdüklerini anlattı. Bu anlamda 5 yıldızlı otel konforunda dekore edilen proje, işletme ve kullanım açısından da değişik bir rota izleyecek.

Yurt dışında yaygın olan ancak Türkiye’de henüz pek uygulanmayan 'oturmadığın dönemde kirala' modeliyle alternatif kazanç imkanı sağlaması planlanan projeden daire alanlar istedikleri takdirde kendi yerlerini rezidans olarak kiralayarak ekstra gelir elde edebilecekler. Bu anlamda haftalık, aylık ve yıllık kiralanabilecek olan dairelerin profesyonel bir yönetim sistemiyle işletilmesi planlanıyor ve daire sahiplerinin kira toplama veya kiracı bulma gibi konularla ilgilenmeyeceği belirtiliyor.



DAP YAPI’nın kule sayısı 14 olacak

Kartal-Maltepe sahilinin Levent-Maslak hattına benzer bir siluet kazanacağını ifade eden Yılmaz, "İnşaat sektörünün Avrupa Yakası’nda Levent-Maslak hattı denilen bölgede yoğunlaşıp, ard arda yükselen binalar üretmesi bir başlangıç süreciydi; bugün Anadolu Yakası’nda da benzer bir gelişim izleniyor. DAP YAPI, halen devam eden ve önümüzdeki süreçte hayata geçireceği projeleri tamamlandığında Kartal-Maltepe bölgesine toplam 14 kule kazandırmış olacak" dedi.

Geleceğin binalarını inşa ettiklerini belirten Yılmaz, mümkün olduğu kadar 30 sene sonrasının standart binalarını yapmaya çalıştıklarını, temel amaçlarının geleceğin binalarını yapmak olduğunu anlattı ve daha önce yine DAP YAPI tarafından inşa edilen yelkenlerin komşusu DAP BURGU’nun, Anadolu Yakası’nın landmark’ı olacağını vurguladı. Bu anlamda projenin mimarı Barbaros Sağdıç ile söz konusu proje üzerine uzun bir süre çalıştıklarını anlatan Yılmaz’dan sonra söz alan Sağdıç, " DAP BURGU’nun kente heykel olarak katkısı olmasını istedik. Nasıl ki yelken binalar kent için bir nirengi noktası haline geldiyse DAP BURGU da onlar gibi kent için önemli, referans oluşturacak bir nirengi olsun istedik" dedi.



Toplam 246 rezidans daire

22 katlı olan kulelerin her katında kulelerin özel mimarisinden dolayı farklı daire planları ve birbirinden değişken metrekarelerde dairelerin mevcut olduğu DAP BURGU, 36 – 51 m² arası 22 adet stüdyo,  48 – 76 m² arası 178 adet 1+1, 84 – 103 m² arası 46 adet 2+1 olmak üzere toplam 246 rezidans daireye sahip. DAP BURGU’da dairelerin büyüklükleri 36 m² ile 103 m² aralığında değişiyor. Dairelerin fiyatları ise 149.000 TL’den başlıyor.

Projenin toplam inşaat alanının 26 bin metrekare olduğunu belirten Yılmaz, yatırım maliyetinin ise yaklaşık 80 milyon TL olacağını ifade etti. Yılmaz, kendi müşterilerine sunmuş oldukları ilk bloğun yüzde 45’inin satıldığını belirtti.