DASK yine Şehirleri Yarıştıracak



Türkiye’de zorunlu deprem sigortası kapsamına giren yaklaşık 17 milyon konuttan 5 milyon 350 bini, yani yüzde 32’sinin zorunlu deprem sigortası bulunuyor. Deprem ve sigorta bilincini artırmak için hayata geçirilen projeler ve Afet Sigortaları Kanunu’yla getirilen kontrol uygulamalarının etkinleştirilmesiyle, zorunlu deprem sigortalı konut sayısının 5 yıl içinde 10 milyona yükselmesi hedefleniyor.

Yarışma kapsamında iller, 2013 yılı boyunca zorunlu deprem sigortasını yaygınlaştırmak için düzenledikleri yerel bilinçlendirme kampanyaları, poliçe adetlerindeki artış ve ulaştıkları sigortalılık oranı olmak üzere, üç farklı kritere göre değerlendirilecek.

Yarışmanın birincisine 100 bin TL afet malzemesi yardımı

DASK 'Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor' yarışmasında ilk üçe giren illerin Afet ve Acil Durum Müdürlüklerine depremle ilgili çalışmalarda kullanılmak üzere malzeme yardımı yapacak. Birinci 100 bin TL, ikinci 60 bin TL ve üçüncü ise 30 bin TL tutarında malzeme yardımı almaya hak kazanacak.

Son yapılan 'Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor' yarışmasında 2012 yılı sonuçlarına göre Burdur ve Tunceli ikinciliği paylaşırken, Bursa ve Yalova üçüncü olmuştu.