Muğla’nın Datça ilçesinde birinci derece arkeolojik sit alanının yanına yapılması planlanan Datça Yat Limanı projesinin iptali için yaşam savunucularının uzun yıllardır mücadelesi sürüyor.
BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre; projeye karşı açılan dava kapsamında Muğla 4. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Datça Marina AŞ’nin itirazlarına rağmen bilirkişi raporunun ardından yürütmeyi durdurma kararı verdi. Karara itiraz yolunun da kapalı olduğu açıklandı.
Davanın avukatlarından Hüseyin Turan yaptığı açıklamada, “Yürütmeyi durdurma kararına itiraz yolu olması sevindirici. Neredeyse davayı sonuçlandıracak bir yürütmeyi durdurma kararı. Bundan sonra kesin karar yazımı yakındır ve proje iptal edilecektir. Bilirkişi raporunda bu kadar fazla olumsuz görüş varken tersi bir karar çıkması zaten imkânsızdı. Mahkeme de yüklenici şirketin getirdiği bilirkişi raporuna itibar etmedi. İptal kararından sonra büyük ihtimalle süreç Danıştay’a taşınacak ve Danıştay kararı onaylayacak. Biz Danıştay’dan sonraki süreç için her ihtimali göze alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.
Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.