David Kohn, 2009'un En Başarılı Genç İngiliz Mimarı Seçildi



İngiliz mimar David Kohn, Birleşik Krallık’ın “Yılın Genç Mimarı Ödülü”nün bu yılki sahibi oldu. 40 yaşın altındaki tüm İngiliz mimarlara açık olan ödül programı, Building Design (BD) tarafından organize ediliyor.

Her sene Building Design (BD) tarafından organize edilen ve 40 yaşın altındaki tüm İngiliz mimarlara açık olan “Yılın Genç Mimarı Ödülü”nün bu yılki sahibi, beş ofisi kapsayan finalist listesinden sıyrılan David Kohn Architects oldu.

Ödül programının 2009 için bir sürprizi ise, finalist ofislerden birinin üstün başarısı dolayısıyla jüri tarafından teşvik ödülü ile onurlandırılması oldu. Office of Subversive Architecture (OSA) / KHBT, “sanat tabanlı projeleri ve düşünsel alt yapısı” ile jüriyi etkilerken, “uluslararası projeleri de barındıran arka planlarında, ana akım mimarlığa sihir ve oyun katan potansiyel”leri ile teşvik ödülü almaya hak kazandı.

BD’nin “2009 Yılın Genç Mimarı Ödülü” için başvuran 28 mimarlık ofisi arasından finale adını yazdıran pratikler şöyleydi:

David Kohn Architects

Duggan Morris Architects
Glowacka Rennie Architects
Office for Subversive Architecture (OSA) / KHBT
Prewett Bizley Architects

David Kohn Hakkında

“2009’un En İyi Genç Mimarlık Pratiği” unvanına kavuşan David Kohn Architects’in (DKA) kurucusu Kohn, Cambridge ve Columbia Üniversitelerinde Fulbright bursiyeri olarak mimarlık okudu. DKA’yı kurmadan önce on sene boyunca, aralarında Caruso St John Architects’in de bulunduğu pek çok önce gelen mimarlık ofisinde çalışan Kohn, burada RIBA ödülü sahibi olan “Museum of Childhood” ve “Gagosian Gallery” projelerinin yürütücülüğünü üstlendi.

2005 yılında kurulan ve Londra’da konumlanan DKA’nın başındaki Kohn’un son dönem projeleri, D&AD Yellow Pencil Ödülü’nün de sahibi olan Royal Academy of Arts içerisindeki restaurant tasarımı, Norfolk’ta bir konut ve Deptford için tasarım strateji geliştirme olarak sıralanabilir.