Davutpaşa'nın 3 Sorumlusunu Geciken Posta Kurtardı



Zeytinburnu'ndaki bir iş merkezindeki geçen yıl meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturmayı yürüten savcılığın, 3 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verilmemesi kararına yaptığı itiraz reddedildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının, Davutpaşa Çiftehavuzlar Caddesi'ndeki 4 katlı iş merkezinde 31 Ocak 2008'de 21 kişinin ölümüne, 116 kişinin yaralanmasına neden olan patlamaya ilişkin yürüttüğü soruşturma sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapıyorlar

Soruşturma çerçevesinde savcılığın, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde görevli 3 kişi hakkında soruşturma izni verilmemesi kararına ilişkin İstanbul Bölge İdare Mahkemesine yaptığı itiraz sonuçlandı.

Gerekçesi itiraz süresinde itiraz edilmemesi

Bölge İdare Mahkemesinden savcılığa gönderilen yazıda, kararın tebliğinden sonra 10 gün olan yasal itiraz süresinin aşıldığı ve bu nedenle itirazın reddedildiği bildirildi. Soruşturmayı yürüten savcılığa İstanbul Valiliğinden soruşturmaya izin verilmediğine ilişkin yazının 10 Şubat 2009 tarihinde geldiği, savcılığın bu karara bir gün sonra itirazda bulunduğu, ancak itiraz yazısının Bölge İdare Mahkemesine 2 Mart 2009 tarihinde ulaştığı öğrenildi.