Değerli Araziler Siyasi Baskıyla El Değiştiriyor



Milli Emlak Müdürlüğü tarafından 2010 yılında sosyal alan olarak kullanmak üzere Elazığ Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne tahsis edilen sonrasında ise Elazığ Valiliğine bağlı Elazığ Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına devredilen hazine arazisine üzerine kaçak yapılar yapıldığı ileri sürüldü.

Elazığ Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu iddialara ilişkin geri dönüş yapacağını belirtmesine rağmen sessizliğe bürünmesi ise dikkat çekti.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; kaçak yapıların ve yapıların içerisinde işletmelerin olduğunu tespit eden Milli Emlak Müdürlüğü konuyla ilgili Elazığ Valiliği ve Elazığ Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne yazı yazarak dükkanların boşaltılmasını talep etti.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Ancak Milli Emlak Müdürlüğünün uyarılarına rağmen hazine arazisi üzerine yapılan yapılarla ilgili yetkililerin harekete geçmediği iddia edildi.

Elazığ Sosyal Politikalar İl Müdürlüğündeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından arsayı geri almak için çeşitli girişimlerde bulunmaları sonrasında AKP'li siyasiler tarafından baskı yapıldığı kaydedildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.