Değerli Arsalar Peşkeş Çekiliyor



Gaziantep’te sağlık ocağı yapılması için bağışlanan arsa AKP’li meclis üyesine satıldı

Şehitkâmil Belediyesi’ne bir yardımsever tarafından sağlık ocağı yapılması için bağışlanan arsa önce takas edildi, ardından imar değişikliğiyle özel sağlık tesisi alanına çevirildi. Arsa, AKP’li il genel meclis üyesi Menderes Karaduman’a satıldı.

Gaziantep’te AKP’li belediyeler, önceki belediye başkanları döneminde sağlık, eğitim ve yeşil alan için bağışlanan alanları imar değişiklikleri yaparak yandaşlarına peşkeş çekiyor.

CHP Şehitkâmil ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Hurşit Yıldırım, imar değişikliğinin büyükşehir belediye meclisinin gündemine 13 Mart’ta geldiğini, ancak tüm karşı çıkmalarına karşın değişikliğin kabul edildiğini anlattı.

Arsanın imar değişikliğiyle özel sağlık tesisi alanına çevrilmesinin ardından arsanın bin 873 m2’nin 23 Haziran 2008’de Genel Meclisi Üyesi Menderes Karaduman’a 100 bin 850 TL’ye satıldığını ifade eden Yıldırım, “Kalan bin 442 m2 yer ise Karaduman’ın eniştesi Taha Karakan’da kaldı. 13 Mart 2010 da Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağan oturumunda sağlık alanı, özel sağlık tesisi alanı olarak imar değişikliği yapıldı. Böylece AKP’li belediyenin takas yolu ile verdiği alanda yine bir AKP’li yöneticiye trilyonlarca rant sağlandı” diye konuştu. Yıldırım, 7 Mayıs’ta yürütmeyi durdurma istemiyle Gaziantep İdare Mahkemesi’ne dava açtıklarını, imar değişikliğiyle ilgili sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.