Delikliçınar'da Geri Adım



Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Delikliçınar Kent Meydanı Projesi'ni geri çekmeye hazırlanıyor. Bu amaçla Belediye Meclisi, yarın olağanüstü toplantıya çağrıldı. Olağanüstü olarak tek gündemle toplanacak olan meclis, Kent Meydanı Projesi ile ilgili yapılan itirazları değerlendirecek.

Yanlış başlandı
Başkan Zeybekci, bunun kısa bir mola ve soluklanma olduğunu, Çınar Projesi'nden vazgeçmediklerini ancak planlama üzerindeki bir yanlışı ortadan kaldırmak, teknik düzenlemeyi yapmak için 101 nolu meclis kararını geri çekeceklerini açıkladı.

Proje ile ilgili olarak 1/25 binlik, 1/5 binlik ve binlik planlamaların tamamlanması gerektiğini, işe yanlış yerden başladıklarını ifade eden Zeybekci, "Projeden vazgeçmiş değiliz. Hukuksal ve teknik yanlışları düzenleteceğiz" dedi.

Boşluklar dolacak
Olağanüstü toplantının açılan iptal davalarıyla ilgisinin bulunmadığını, eksiklerin tamamlanması ve bir ara değerlendirme yapılarak projeye daha sağlıklı ve güçlü devam edilmesi için böyle bir toplantı istediğini belirten Başkan Nihat Zeybekci, şunları söyledi:

"2002 yılında Denizli Belediyesi'nin yargıdan dönen kamulaştırma kararı ile haziran ayı içinde meclisten çıkan 101 nolu karar arasında koordinasyon sağlayarak yeniden meclise getireceğiz. Bu toplantının amacı boşlukları dolduracak yasal düzenlemelerin yapılmasıdır. Bir geri adım atma söz konusu değildir. Biz hukuka saygılıyız. Ancak halkın yararına işleri de sonuna kadar götürürüz. Önce 25 binlik, 5 binlik ve binlik planların yapılması gerekirken işe tersten başlanmış. Bunu da kabul ediyoruz. Bu çalışmayı meclisin ekim veya kasım toplantılarına yetiştireceğiz."

200 kişi iptal davası açtı
Denizli'nin Delikliçınar Semti'nde başlatılan ve 120 bin metrekarelik bir alanı, 1200 civarında işyeri ve konutu, orada yaşayan 50 bine yakın insanı kapsayan proje, sert tepkilerle karşılaşmış, mülk sahipleri 'Çınar Mağdurları' adı altında örgütlenmişlerdi. Çınar Mağdurları, düzenledikleri toplantılarda, bölgenin kamulaştırılmasını öngören 101 nolu meclis kararına mücadele kararı aldılar ve bu doğrultuda İdare Mahkemesi'ne 200 ayrı dava açıldı.