Demir Kafes 8. Plan Değişikliğinin Bilirkişi Keşfi Yapıldı



Demir Kafes 8. Plan değişikliğinin bilirkişi keşfine Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ali Atakan ve şube avukatı katıldı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Ankara’nın kent suçu olan Demir Kafes alanındaki rant ısrarına karşı, biz de kamu yararı ısrarımızı sürdüreceğiz. Ankara’da TOGO kuleleri gibi,  Demir Kafes alanına yapılan YDA Center’de hukuksuzluk anıtıdır ve kent suçudur. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 8. Plan değişikliğini yaparak kent suçunda ısrar etmiştir. Açtığımız davalar sonucunda 7 plan değişikliği de iptal edilmiştir. Hukuksuzluğu 7 yargı kararı ile ortaya konulan alanda 8. plan değişikliği yapılmış ve Gökçek döneminde olduğu gibi inşaata devam edilmiştir. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak 8. planı da yargıya taşıdık sürecin peşini bırakmadık. Büyükşehir Belediyesi’nden beklenen TOGO’da olduğu gibi kamu yararını savunmasıdır.” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Demir Kafes de TOGO kuleleri gibi kent suçudur, bu çifte standart neden?
Candan, sözlerine şöyle devam etti: “Keşifte mahkeme heyetine Demir kafes alanında 7 kez plan iptal edildiğini hatırlatarak, 8. Plan değişikliğinin hukuksuz olduğunu ortaya koyduk. Büyükşehir Belediyesi ise bu hukuksuzluğu savundu. Her iptal kararından sonra yeni plan değişikliği ile inşaatın yükselmesine olanak sağlandı. Demir kafes arazisi olan 29096 ada 10 parselde YDA İnşaat tarafından yapılan yüksek yoğunluklu rezidans kaçak yapı konumuna düşmüştür. Bu yapının Ankara Büyükşehir Belediyesi, tarafından ivedilikle mühürlenmesi gerekirken, hukuka aykırı davranmakta ısrar edilmektedir. Demir Kafes de TOGO kuleleri gibi kent suçudur. Büyükşehir Belediyesi neden çifte standart uyguluyor?”

Candan, Demir Kafes alanında 8. plan değişikliğine onay veren meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını da anımsatarak, şunları kaydetti: “Bu alan (2096 Ada 30 parsel), Atatürk Orman Çiftliği arazisi iken Gazi Üniversitesi’ne Tıp Fakültesi yapılması için verilmiş sonra hülle yoluyla tıpkı ABD Büyükelçiliği arazisi gibi YDA Center'a peşkeş çekilmiştir, bu sürecin herhangi bir noktasında aktör olan herkesin peşini bırakmayacağız. Hukuksuz, Atatürk’ün şartlı bağışı ve vasiyetine aykırı şekilde Atatürk Orman çiftliği alanına yapılan Demir Kafesin (YDA Center) 8. plan değişiklikleri de iptal edilmelidir. Gökçek yargılanana kadar ve kamu israfı ondan tazmin edilene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Kaynağı AOÇ arazisi olan bu alanın, hukuka ve Atatürk’ün vasiyetine ve şartlı bağışına aykırı kullanımına son verilmelidir. Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu heyulanın ruhsatını ve verilmiş kısmi iskanlarını iptal edip, yapıyı en kısa zamanda mühürlemelidir.”