DemirDöküm 2010'da satışı artırıp kâra geçecek



Türk DemirDöküm Fabrikaları Genel Müdürü Christoph Michael Grosser, 2010’da  toplam satışlarda yüzde 25 artışla kâra dönmeyi hedeflediklerini söyledi. Geçen yılki bilançosunu henüz açıklamayan DemirDöküm, 2009 yılı dokuz aylık sonuçlarına göre 15 milyon lira zarar, 324 milyon lira da satış geliri açıkladı.

Şirket, 2008 yılını da yaklaşık 25 milyon lira zararla kapamıştı. Son iki yılda yaşanan zararın ana nedeninin ekonomik krizin yanı sıra, DemirDöküm’ün entegrasyon ve yatırım maliyetleri olduğunu  ifade eden Grosser, iki sürecin tamamlanmasıyla bu zararın da ortadan kalkacağını söyledi. Grosser’in verdiği bilgiye göre, Bozüyük Fabrikası’na 1.39 milyon avro yatırım yapan Demir Döküm, 250 bin metrekarelik kollektör üretim kapasitesini 500 bin metrekareye çıkartmayı hedefliyor. Bir yandan iyileştirme yatırımlarının süreceğini belirten Grosser, “2010’da 10-15 milyon avro yatırım planlıyoruz. Bunlar yenileme ve değişik teknolojilerin adaptasyonuyla ilgili yatırımlar olacak. Amacımız Bozüyük’teki fabrikadaki üretimimizin dünyanın diğer  yerlerindeki Vaillant fabrikalarıyla aynı standartta üretim yapması” diye konuştu.

Sunrol’u tanıttı

Demirdöküm solar sistemli ürünü Sunrol’u tanıttı. Grosser, Türkiye’nin yanı sıra dünyada da patenti DemirDöküm’e ait bir sistemle çalışan Sunrol ürününün Nisanda pazara sunulacağını ve  beş yıl içinde pazar liderliğini hedeflediklerini söyledi. DemirDöküm Satış ve Pazarlama Direktörü Erdem Ertuna ise Sunrol ürününe yönelik olarak ilk yıl 30 binle  50 bin adet arası bir satış hedeflediklerini anlattı. (Reuters)