Demirdöküm, Ürünlerinde Daha Cazip Dizayn Yaratacak

Demirdöküm Endüstriyel Tasarım Yöneticisi Sertaç Ersayın, batı ülkelerinde de son birkaç yıldır kullanılan, daha küçük ve şık görüntüye sahip ürünler üretmeye başladıklarını söyledi.

Ersayın yaptığı açıklamada, üretilen ürünlerde yenilikçi ve lider konumunu muhafaza edecek ve Demirdöküm markasına yakışan ürünleri pazara sunmaya çalıştıklarını belirtti. Endüstriyel tasarımla birlikte teknolojik yeniliğin de beraberinde geldiğine dikkat çeken Ersayın, “Ürün tasarımında yaptığımız değişiklikler salt ürün değişikliği değil, bizim Ar-Ge ekibimizin yaptığı yenilikleri de bünyesinde barındırıyor. Bunlar daha az enerji tasarrufu, daha verimli ürünler, daha küçük hacim, daha küçük boyut ve daha şık bir görüntüye sahip ürünler” diye konuştu.

Binalarda ve konutlarda kullanılan ürünlerde küçük hacmin avantaj olduğunu belirten Ersayın, batı ülklerinde de bu tür küçük hacimli dizaynların üretildiğini ve bunun bir pazarlama ve tanıtım argümanı olarak kullanıldığını kaydetti. Hem Türkiye hem de yurtdışındaki pazarlarda faaliyet gösterdiklerini belirten Ersayın, farklı markalar ve farklı ürün ailelerine sahip olduklarını ifade etti. “Her pazar alanına göre ürünlerimiz de farklılık gösterebiliyor. Marka-pazar farklılaşmasına uygun şekilde yeni ürün tasarımları yapıyoruz ve 2 yılda bir her ürün ailemizi yeniliyoruz” diyen Ersayın, endüstriyel tasarımla birlikte teknolojik yeniliği de beraberinde getirdiğini söyledi.

Tasarım hırsızlığı konusuna da değinen Ersayın, firma olarak bu konuda temkinli davrandıklarını, her yeni tasarımı Türk Patent Enstitüsü’nden taramasını yaptırarak, patentini aldıklarını kaydetti. Ersayın, “Tesadüfen bizim dizayn ettiğimiz bir ürün, başka birinin ürününe de benzeyebilir. Bu tesadüfe sıfır şans tanımak için çeşitli taramalar ve araştırmalar yapıyoruz. Bu konuda bilinçli hareket ediyoruz” diye konuştu.