Denize Dolgu Havalimanında Binalar Yükselmeye Başladı



Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı, Ordu ve Giresun illerinin ortak hayali Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında çalışmalar hızla sürüyor. Ekiplerin gece gündüz çalıştığı havalimanı inşaatında altyapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlanırken üstyapı çalışmaları ise devam ediyor.

Ordu-Giresun Havalimanı Üstyapı Proje Müdürü Yüksel Kahraman, yaptığı açıklamada, nisan ayında başladıkları üstyapı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini belirtti.

Üstyapı inşaatlarında çalışan işçi sayısının 120 olduğunu ifade eden Kahraman, "Hedefimiz bizden istenilen süre içerisinde üstyapı çalışmalarını tamamlamak" dedi.

Çalışmalar kapsamında en önemli binaların başında terminal binasının geldiğini ve terminal binasını aşama aşama yapmaya çalıştıklarını anlatan Kahraman, "Bugün itibarıyla VIP misafirlerin kullanacağı E blokta beton döküm işlemlerini tamamladık. Yarından itibaren diğer bloklarda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Terminal binasının 5 bloktan oluştuğuna dikkati çeken Kahraman, şunları kaydetti:

"Artık üstyapı çalışmaları adım adım tamamlanıyor. Yarından itibaren diğer blokların yapımına geçeceğiz. Sonrasında ise ısı ve güç merkezi ile çok katlı otoparkların da yapımına geçeceğiz. İnşallah bir aksilik olmadığı sürece üstyapı çalışmalarını hedeflenen tarihte teslim edeceğiz."