Denizi Olmayan Eskişehir'de Plaj Açıldı



Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Bozkırın ortasındaki bu plaj ve açık yüzme havuzu, Türkiye’de benzeri olmayan, dünyada da benzerini seyrek rastlanan tesislerdir” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Eskişehir Otogarı karşındaki Porsuk Çayı kayısında 300 dönümlük alana yaptırdığı Kent Park içerisindeki yapay plaj ile olimpik açık yüzme havuzunun açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törende konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı DSP’li Yılmaz Büyükerşen, daha önce Porsuk Çayı’nın Eskişehir’in en büyük problemlerinden biri olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Porsuk Çayı çirkin görüntüsüyle, rahatsız edici kokusuyla şehri yönetenlerin de büyük derdiydi. Porsuk’tan kurtulmak isteyenler vardı. Üstünü betonla kapatıp hafif raylı sistemi Porsuk’un üzerinden geçirmeyi hayal edenler bile vardı. Biz Porsuk’a kısa sürede hayat verdik. Porsuk, Eskişehir’in en önemli kıymeti olarak hak ettiği görünümü kazandı. Porsuk’u ıslah ettik, onu güzelleştirdik. Porsuk Eskişehir’in kıymetini artırdı. Bize akın akın ziyaretçi kazandırdı. Bozkırın ortasındaki bu plaj ve bu açık yüzme havuzu Türkiye’de benzeri olmayan, dünyada da benzerine seyrek rastlanan tesislerdir.”

Yapılan konuşmaların ardından Anadolu Üniversitesi ve Sarar Spor Kulübü yüzme takımlarında yer alan 10- 12 yaş arası 75 sporcu arasında olimpik açık yüzme havuzunda yarış düzenlendi. Açılış törenine katılan kızlı-erkekli onlarca çocuk da plajda yüzdü, kurulan şezlonglarda güneşlendi. Çocuklar Eskişehir’e plaj kurulduğu için çok mutlu olduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Türkiye’nin ilk yapay plajının Eskişehir’e olduğunu söyledi. 350 metrelik plajda 15 soyunma kabini ile 150 şezlong bulunuyor.