Deprem Değil Hırsız Öldürür!



İstanbul'daki deprem hazırlıkları kapsamında kentin 250 noktasına yerleştirilen deprem konteynerlerin beşi daha soyuldu. 23 ilçedeki konteynerlerden 67'sinin soyulması üzerine tedbir alan İstanbul Valiliği, konteynerleri daha güvenli olan kamu kurum ve kuruluşlarının bahçelerine yerleştirmişti.

Bu uygulamanın ardından hırsızlık olayları azalsa da son iki ayda üçü hastane bahçesinde olmak üzere Eminönü ve Fatih'teki 5 konteynerin daha soyulduğu ortaya çıktı. Hırsızların konteynerlerden 235 çalışma eldiveni, 8 delici kırıcı alet, 9 el feneri, 3 jeneratör, 2 demir makasının yanı sıra 24 ameliyat eldiveni, 2 yangın battaniyesi, 12 ikaz yeleği ile 9 matara çaldıkları belirlendi.

İstanbul Vali Yardımcısı Adem Karahasanoğlu, hırsızların pahalı olduğu için özellikle jeneratör ve delici-kırıcıları çaldıklarını belirterek, "Konteynerler sigortalı, çalınan malzemelerin yerine yenilerini koyuyoruz ama bu soygunlar çok üzücü" dedi.

Kazma, kürek çalıyorlar
İstanbul Valiliği'nin 2002'de başlattığı "Her Mahalleye Bir Afet İstasyonu" projesi kapsamında kentin ana arterlerine yerleştirilen konteynerlerde jeneratör, kazma, kürek, eldiven, ışıldak ve ilkyardım malzemeleri bulunuyor.