Depreme Dayanıklı Yapı Yükseliyor



Kongre turizminin önde gelen şehirlerinden biri olan Antalya’da Alacalı İnşaat tarafından inşa edilen Spor ve Kongre Merkezi olarak hayat bulacak olan Diler Holding’e bağlı Cornelia Diamond Kongre Merkezi, inşasında depreme dayanıklı Ala-Sawa Japon Teknolojisi sistemi kullanılıyor. 30 bin metrekarelik alanda inşası devam eden kongre merkezi tamamlandığında altı bin kişilik oturma kapasitesine sahip olacak. Ala-Sawa Japon Teknolojisi sistemi sayesinde, kongre merkezi depreme dayanıklı ve 300 yıl dayanıma sahip bir yapı olma özelliği ile ayrıcalıklı bir yapı olarak hayat bulacak.

“Ülkemizde ilk olma özelliğine sahip yapıda imzamız var”
Güçlü bir teknik ekiple depreme dayanıklı Ala-Sawa Japon Teknolojisi sistemini 20 Yıldır projelerinde uyguladıklarını dile getiren Alacalı İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A. Levent Ongun “Antalya kongre turizmi açısından da önemli bir merkez. Depreme dayanıklı Ala-Sawa Japon Teknolojisi sistemi ileyaşanılan depremler yüzünden kongre turizmine darbe vurulmasının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Antalya dünyanın en önemli kongre şehri olacak. İnşasını gerçekleştirdiğimiz Kongre Merkezi Antalya’nın turizm potansiyelinin 12 aya yayılmasında etkin bir rol oynayacaktır.“ dedi.

Ongun “Cornelia Diamond Kongre Merkezi inşaatın da 1,2 ton/m2 hareketli yük altında 18 metre açıklık geçildi.6,5 metre uzunluğunda konsol kirişleri, betonarme prefabrik olarak gerçekleştirerek ülkemizde ilk olma özelliğine sahip yapıya bir kez daha imzamızı atmanın gururunu yaşıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Reklam Goruntulenme Bolumu