Depremin Onuncu Yılında Deprem İçin Tasarım!



Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi ile ofis mobilyasının lider markası Nurus işbirliğiyle ‘mobilyanın depremdeki önemi’ne dikkat çekmek amacıyla bir hafta sürecek bir atölye çalışması gerçekleştiriliyor. Çalışmasının sonuçları, ‘Uluslararası Deprem Sempozyumu Kocaeli 2009’da gerçekleştirilecek ilgili panelde sunularak tartışmaya açılacak ve atölye çalışması sonucunda hazırlanacak posterlerden bir sergi oluşturulacak.

Atölye hakkında bilgi veren Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim görevlisi Tevfik İlter, deprem konusunda hangi sektör olduğu farketmeksizin tüm üreticilerin kendi çapında sorumluluk duyması ve  herşeyin devletten beklenmemesini  gerektiğini söylüyor. Nurus Genel Müdürü Güran Gökyay de, "Global Finansal krizin olduğu böyle bir dönemde sanayi-üniversite işbirliği daha da önemlidir. Biz Nurus olarak sosyal sorumluluk bilinciyle krizin ortasında dahi olsa bu konuda desteğimizi kesmememiz gerektiğini düşünüyoruz" diyor. TMMOB Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Yalçın Ergen ise üretilen tüm ürünlerin uluslarası standartlarda olması gerekliliğine dikkat çekiyor.

Çeşitli üniversitelerin Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümleri lisans son sınıf öğrencilerinden seçilen 24 öğrencinin katılacağı atölye çalışmasında ortaya çıkacak mobilya tasarımları, Nurus tarafından üretilecek.