Depremzedelerin Konteyner Kente Yerleşme Süreci Devam Ediyor



Merkezi Sivrice ilçesi olan, 24 Ocak'ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından yaraların sarılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda depremzedelerin kalıcı konutlar inşa edilene kadar geçici barınmalarını sağlamak için Elazığ'ın Aşağı Demirtaş, Kırklar, Doğukent, Hankendi mahalleleri ile Sivrice'nin Gölbaşı mevkisinde 4 bin 806 konteyner kurulması için başlatılan çalışmalar sürdürülüyor.

Doğukent Mahallesi'nde kurumu tamamlanan 900 konteynerden 500'üne kimi çadırda kalan kimi yakınlarının yanına sığınan depremzedeler peyderpey yerleşiyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Konteynerlerde kendileri için bir düzen kurmaya çalışan depremzedeler, eşyaları ile AFAD tarafından kendilerine bırakılan kolilerdeki gıdaları yerleştiriyor, temizlik yapıyor.

Depremzede çocuklar ise konteyner kentte onlar için kurulan parkta oyun oynuyor.

72 aile konteynerlerde misafir ediliyor
Konteyner kent sorumlusu Fatih Kömürlü, yaşanan depremden sonra devletin ilk andan bu yana sahada çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Vatandaşların ilk olarak çadır kentte daha sonra yurtlarda misafir edildiğini dile getiren Kömürlü, geçici barınma merkezi olarak konteynerlerin kurulumunun devam ettiğini bildirdi.

Kömürlü, Doğukent Mahallesi'ndeki konteynerlere ailelerin yerleşmeye başladığını hatırlatarak, 270 kişiden oluşan 72 ailenin konteynerlere yerleştiğini belirtti.