Derelerin Beşte Birinin Islahı Tamamlanmış



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yürütülen dere ıslah çalışmalarında bugüne kadar toplam 331 km uzunluğunda derenin ıslah edildiği öğrenildi. İBB'den alınan bilgiye göre, İstanbul'daki derelerin toplam uzunluğunun 1855 km olduğu belirtildi. 2004 yılına kadar 203 km derenin ıslah edildiğini kaydeden İBB yetkilileri, 2004-2009 yılları arasında çalışma yapılan dere uzunluğunun 128 km olduğunu ifade etti. Kadir Topbaş döneminde 2 milyar TL kaynak harcaman dere ıslah çalışmalarında 168 milyon 250 bin TL istimlak parası ödendiği belirtildi. İBB Fen İşleri Daire başkanlığı ile İSKİ tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 34 derenin ıslahı tamamlandı.

Sorumlulara hukuki yaptırım uygulanmalı'

İstanbul Barosu, İstanbul ve çevresinde yaşanan selle yaşananların yetkili kurum ve kuruluşların ihmal ve gerekli önlemleri almamalarının sonucu olduğunu vurguladı. Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Dere yatatlarında kurulu iş yerlerine ruhsat vererek bu alanlarda mal ve can kaybına neden olan kişi ve kurumlar hukuka uygun davranmayarak yaşama hakkını hiçe saymışlardır. İlgili ve sorumlular hakkında hukuki yaptırımların uygulanması gerekmektedir."