Dev Fabrikanın Arazisi 446 Milyona İcradan Satılacak



150 yıllık geçmişi bulunan Uzel Makine San. ve Tic. AŞ.’nin Bayrampaşa’daki dev tesisi yeniden icradan satışa konuldu. 5 yıl önce iflasına karar verilen Uzel’in satışını, alacaklıların oluşturduğu icra iflas idaresi istedi.

4 parselden oluşan 97 dönümlük arazi ve fabrika için belirlenen ilk icradan satış günü 5 Ekim 2018. İlk ihalede alıcı çıkmaması halinde, ihale 7 Kasım günü yenilenecek. Dev arazi ve üzerinde bulunan üretim tesisleri için belirlenen bedel 446 milyon 139 bin 553 TL.

Borcu 650 milyon lira
Hürriyet'te yer alan habere göre; uzun yıllar İstanbul Sanayi Odası’nın en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan şirketin 1755 alacaklısı bulunuyor. Söz konusu alacaklılardan bin 400’ü şirketin işçileri… Şirketin toplam borcu ise 650 milyon lira seviyesinde.

Yargıtay satışı iptal etti
Uzel’in icradan satışı için 3 yıl önce ihale yapılmıştı. Anılan ihaleyi, ipotek alacaklısı konumundaki Vera Varlık AŞ isimli şirket 225 milyon lira ile kazanmıştı. Ancak söz konusu ihalenin iptali için dava açıldı. Yargıtay, yapılan ihalenin iptaline onay verdi. Bozma gerekçeleri arasında ise, ihaleye fesat karıştırma tespiti de yer alıyordu.

Reklam Goruntulenme Bolumu