Dev Projeler “BIM’in Önemi” Konferansında Mercek Altında



Dünya mühendislik yazılım liderlerinden Bentley, 26 Eylül’de Yapı-Endüstri Merkezi’nde mimarlık, tasarım ve inşaatta  Yapı Bilgi Modellemesi (BIM-Building Information Modelling)’nin etkisine  odaklanan, CCC, John McAslan+Partners ve Henning Larsen Architects gibi dünyaca ünlü inşaat ve mimarlık firmalarının üst düzey yöneticileri tarafından başarı hikayelerinin paylaşılacağı "BIM’ın Önemi - Disiplinlerarası Bilgi Paylaşımı” Konferansı"na ev sahipliği yapıyor.

Günümüzde karmaşık yapı üretimi sürecinde farklı disiplinlerin bir arada sorunsuz çalışabilmesi hayati önemde. Bina, altyapı, master plan gibi farklı ölçekler için tasarım ve inşaat süreçlerinde paydaşların entegre çalışmasına imkan veren BIM Teknolojilerinin bu süreçteki önemi ise her geçen gün artıyor. Bentley, BIM- Yapı Bilgi Modellemesi yöntemi kullanılan farklı ölçeklerdeki dünyaca ünlü başarılı örnekleri tartışmaya açıyor. Yapı-Endüstri Merkezi’nde dünya çapında önemli inşaat sektöründen yöneticiler, müteahhitlik firmaları, akademisyenler, mimar ve tasarımcıların bir araya geleceği “BIM’ın Önemi - Disiplinlerarası Bilgi Paylaşımı” Konferansı bilgi paylaşımının önemine, bu disiplinlerin birbiriyle etkileşerek şekillenme süreçlerine ve bu sürecin tüm bu disiplinlerin geleceği üzerine etkilerini aktarmayı hedefliyor.

Program:

14:00-14:30 Kayıt ve Kahve İkramı
14:30-14:40 Açılış Konuşması

14:40-15:15 BIM’in İnşaat Sürecine Katkısı
Issam El-Absi | Yönetici, IS-Otomasyon ve Mühendislik&CCC BIM Merkezi

15:15-15:45  BIM’in Eğitim Sistemine Entegrasyonu
Dr. Birgul Colakoglu | Doçent, Yıldız Teknik Üniversitesi

15:45-16:00 Kahve Molası

16:00-16:45 BIM: İlişkiler İnşa Etmek
Hiro Aso l Ulaşım ve Altyapı Dev Projeler Direktörü , John McAslan + Partners
Cliff Green l Teknoloji Müdürü, John McAslan + Partners

16:45-17:30 İklimler ve Kültürler Arasında
Louis Becker | Henning Larsen Architects Yönetici Ortak

17:30-17:45 Kapanış ve Kokteyl

Konferans simultane olarak İngilizce’den Türkçe’ye çevrilecektir. Sınırlı kontenjan nedeni ile katılım için kayıt yaptırmak gereklidir.

Kayıt yaptırmak için tıklayınız.

Reklam Goruntulenme Bolumu


Konferansın Konu ve Konuşmacıları:

Issam El-Absi | Yönetici, IS-Otomasyon ve Mühendislik&CCC BIM Merkezi

3.2 milyar dolar bütçeli, 750.000 m2 büyüklüğünde, yıllık 27-40 milyar  yolcu kapasitesine sahip Abu Dabi Havalimanı  Midfield Terminali iddialı mimari ve strüktürel tasarımı nedeniyle mühendislik, inşaat ve tedarik sürecinde büyük güçlükleri barındıran dev bir yatırım. CCC BIM Merkezi Yöneticisi İssam El-Absi konferans kapsamında yapacağı konuşmada TAV, Arabtec ve CCC’ den oluşan konsorsiyum tarafından yürütülen bu sürecin bilgi modelleme sistemleriyle üstesinden gelme öyküsünü anlatacak.



Hiro Aso l Ulaşım ve Altyapı Dev Projeler Direktörü , John McAslan + Partners
Cliff Green l Teknoloji Müdürü, John McAslan + Partners

Konferans kapsamında ele alınacak bir diğer önemli proje ise Londra’nın en önemli dönüşüm projelerinden biri olan King’s Cross İstasyonu dönüşüm projesi oldu. Projenin öne çıkan öğesi kuşkusuz, Avrupa’nın en büyük tek açıklığa sahip istasyon strüktürü olan ve dönüşümün kalbinde yer alan Batı Holü. 80.000 metrekare alana sahip, 550 milyon pound bütçeli sıra dışı bir ortak çabanın ürünü olan uluslararası nitelikte bir ulaşım yapısının dönüşümü niteliğindeki projenin bütünü karmaşık bir yapıya sahip. Yine BIM kullanımı ile öne çıkan Londra Olimpiyatlar’ına yetişme gibi bir zaman sınırı olan bu karmaşık süreç de hem masterplan hem de tasarım süreçlerini yöneten John McAslan+PArtners’ın Ulaşım ve Altyapı Direktörü Hiro Aso ve Proje Teknoloji Müdürü Cliff Green tarafından anlatılacak.



Louis Becker | Henning Larsen Architects Yönetici Ortak

İki dev ulaşım yapısının mimar ve müteahhit bakış açısıyla süreçlerinin yanı sıra dünyaca ünlü İskandinav mimarlık pratiği Henning Larsen’in ortaklarından Louis Becker, İzlanda, Suudi Arabistan, Afrika ve Danimarka gibi farklı coğrafyalardaki kültür ve eğitim projelerinin kültürel bağlam ve yerellik üzerinden tartışacak. Tümü başarılı BIM süreçleri ile hayata geçen sürdürülebilir yapılar üzerinden başka bir ölçek ve yaklaşımda disiplinlerarası çalışmanın BIM kullanımıyla sayısallaştırıldığı başarılı sonuçları göreceğiz.



Dr. Birgül Çolakoğlu | Doç.Dr., Yıldız Teknik Üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Birgül Çolakoğlu ise BIM-Yapı Bilgi Modellemesi kavramını genel hatlarıyla değerlendirecek.