Devlet Daireleri Bir Yere Toplanıyor



Alanya’ya yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan Oba beldesi, devlet kurumlarının gözdesi haline geldi. Jandarma Genel Komutanlığı, Alanya ilçe Jandarma Komutanlığı'nı taşımak için 10, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasını ve kütüphanesini taşımak için 5, Alanya  Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) ise Kent Müzesi yapmak için 10 dönümlük alan istediği öğrenildi.

Kurumlar, yer tahsisi için Oba Belediyesi'ne müracaatta bulunurken, Sağlık Bakanlığı'nın da Akıllı Bölge Hastanesi için 60 dönüm arazi talep ettiği kaydedildi.

Oba Belediye Başkanı Emin Hatipoğlu, resmi kurumların arsa tahsisi için adeta birbirleriyle yarıştığını belirterek, "Beldenin sakin, sessiz olması kurumları cezbetti" dedi.

Başkan Hatipoğlu, kamu kurum binalarını Oba'ya taşımak için kendilerine yazılı ve sözlü müracaatta bulunan yetkililerin taleplerini değerlendirme aşamasında olduklarına işaret etti.

Oba'nın yıllardan beri gözde bir belde olduğunu dile getiren Hatipoğlu, "Kamu kurum ve kuruluşlarının beldemizde binalarının olması bizim açımızdan çok iyi olur. Hem halkımızın hem de beldemizin kalkınmasına büyük katkı sağlar. Biz belediye olarak bu konuya sıcak bakıyoruz ve çalışmalarımız sürüyor. Kurumların beldemize taşınması için elimizden geleni yapmaya hazırız. Tek amacımız ve gayemiz beldemizin gelişmesidir" dedi.