Devlet Hastanesi Merdivensiz Açıldı



Samsun’un Vezirköprü ilçesinde 10 yıldır açılması için mücadele verilen ve geçen kasım ayında hizmete açılan 150 yataklı Vezirköprü Devlet Hastanesi hasta kabulüne başladı. Ancak pandemiden dolayı eksiklikleriyle beraber teslim alınan Vezirköprü Devlet Hastanesi’nin merdivenlerinin olmadığı iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Cemil Ciğerim’in haberine göre; Yurttaşlardan gelen tepkiler üzerine hastane başhekimi, yangın merdivenlerinin servis merdivenleri olarak kullanılacağını, vatandaşın bulabilmesi için ise tabela ve yazılarla acil çıkış merdivenlerine yönlendirileceğini söyledi.

Açıklama yapan Samsun Sağlık İl Müdürlüğü ise bina içinde bölümler arası geçişin sağlanması için farklı alanlarda 8 adet merdiven ve 13 asansör bulunduğunu belirterek iddiaları yalanladı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

İl sağlık müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Hastanemizde tasarımı gereği, asansörler ana girişe merkezi bir konuma yerleştirilmiş, merdivenler ise taşımada asansörlerimizi destekleyici olarak yan bölümlere konumlandırılmıştır. Merdivenlerimizin bulunduğu alanlar ve merdiven kapılarımız hem hasta geçişi için kullanıma uygun hem de olası yangın anında dayanıklı, açma kolaylığı sağlayan kapılarıyla yangından koruyucu özelliktedir.” denildi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Erhan Usta ise Vezirköprü Devlet Hastanesi’ne uğrayarak hastane hakkında başhekim Osman Karakuş’tan bilgi aldı. Hastaneyi inceledikten sonra açıklama yapan Erhan Usta şunları söyledi: “Burada bize vatandaşın ilettiği bir merdiven meselesi vardı. Başhekime de konuyu sordum. Tüm asansörlerin yeterli olduğunu söyledi. Yangın merdivenlerinin gerekirse servis merdiveni olarak kullanılabileceğini ifade etti. Sanki projede bir eksiklik varmış gibi geldi. Başka hastanelere de bakarak, bu unutulmuş bir şey mi yoksa projenin bir gereği mi bakacağız. O yangın merdivenlerinin merdiven olarak kullanılması mümkün değil. Herkesin asansörü beklemesi de mantıklı değil. Sanki projede bir hata olmuş gibi geliyor.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.