Devlet Resim Heykel Müzesi'nin Yenilenen Bahçesi Törenle Açıldı

Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nin yeniden düzenlenen ön bahçesi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nin tarihi ve geçirdiği süreci anlatan sinevizyon gösterisiyle başlayan törende konuşan Bakan Günay, bu düzenlemeyi gecikmeli olarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ankara'da 75-80 yıl öncesinde yapılan Birinci ve İkinci Meclis binaları, Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Etnoğrafya Müzesi, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Palas gibi binaların aynı bölgede bulunduklarını belirten Günay, daha sonraki yıllarda gayri safi milli hasılanın artmasına ve ekonomik gelişme yaşanmasına rağmen binalarda aynı özene rastlanmadığını bildirdi.

Cumhuriyet'in 85. kuruluş yıldönümünün kutlama hazırlıkları yapılırken Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak da Ankara için 'küçük armağanlar' planladıklarını, hizmete açılan bahçenin de bunlardan biri olduğunu anlatan Günay, Prof. Dr. Yüksel Öztan'ın 22 yıl önce hazırladığı peyzaj projesinin, yine Öztan'ın danışmanlığında günün ihtiyaçlarına göre revize edilerek hayata geçirildiğini kaydetti. Günay, konuşmasının ardından proje sahibi Prof. Dr. Öztan'a bakanlık adına bir ödül verdi. Yaklaşık 4 bin metrekarelik bahçeye uygulanan projede, Ankara yöresine ait doğal taşlar kullanıldı. 2 bin 500'ün üzerinde bitki ve ağaç dikilen ve çimlendirme yapılan bahçede bir amfi tiyatro ve bir kafeterya da bulunuyor.