Devrim Erbil'den "İstanbul'da Bahar"

2010 Kültür Başkenti İstanbul'un en önemli sanat noktalarından biri olan Beyoğlu Pera yeni bir sanat durağına daha kavuşuyor: The Marmara Pera Gallery Art & Life.
Bugüne kadar her biri ayrı ayrı irdelenebilecek kavramlar arasında, sanatçı, toplum, koleksiyoner, sanatsever gibi pek çok kesimi ortak noktada buluşturan Gallery Art and Life ile ideal ve başarılı bir sanat galerisi hedefi ile yola çıkan The Marmara Pera, sanat ortamına yön verebilecek sergi ve projeleri ile sanatçılarla, sanatseverlerle buluşmanın heyecanını The Marmara Pera Gallery Art and Life oluşumu ile yaşıyor.

Türk sanatını ve sanatçılarını İstanbula gelen yabancı sanatseverlerle de buluşturarak geniş bir izleyici yelpazesine hitap edecek olan The Marmara Pera Gallery Art & Life, etkinliklerini, sosyal sorumluluk kavramı çerçevesinde sanatı toplumun her kesimine, sanatsal destek ile, öncü, yenilikçi ve dinamik bir misyona sahip olarak yerine getirmeye çalışacak.





Bu bağlamda İstanbul baharı karşılarken, 10 Mayıs 2007 tarihinde Ressam Devrim Erbil’in ‘’İstanbul da Bahar’’ Sergisi ile sanatseverlerle bulaşacak olan The Marmara Pera Gallery Art & Life, sosyal sorumluluk çerçevesinde gelirini TEMA vakfına bağışlayacak. Ressam Prof. Dr. Devrim Erbil’in 10 Mayıs / 11 Haziran 2007 tarihleri arasında gerçekleşecek ‘’Istanbul da Bahar’’ projesinde toplam 40 adet yağlıboya ve baskı eser İstanbul'da Baharı sanatseverlere farklı bir boyutta yansıtacak. ‘’Istanbul da Bahar’’ projesi sanatçının 2007 yılında gerçekleştireceği en büyük kişisel sergi vasfına sahiptir.



Prof. Dr. Devrim Erbil:


1937 Salihli doğumlu Ressam Prof. Dr. Devrim Erbil, 1959’da İDGSA Resim Bölümü'nden mezun olduğunda ‘’Soyutçu 7’ler Grubu’’ nu, 1963 yılında da
‘’Mavi Grup’’u kurarak genç yaşta Türk resim sanatına farklı bakış açılarını katmaya başlamıştır.

1981 yılında Profesör olan sanatçı, bir dönem Resim Heykel Müzesi Müdürlüğü’nü de yapmıştır.

1991 yılında Devlet Sanatçısı ünvanı verilen Prof. Dr. Devrim Erbil bugüne kadar 100’ün üzerinde yurtiçi ve yurtdışında kişisel sergi açmış ve çok sayıda ödüle layık görülmüştür.

Türk sanat tarihinde çok özel yeri bulunan sanatçı yalnızca tuvalleriyle değil, kağıt üzerine çalışmaları, gravürleri, mozaik, seramik ve halı çalışmaları ile de çok çeşitli malzemeler kullanarak sayısız yapıt üretmiştir.







The Marmara Pera Gallery Art and Life sosyal sorumluluk çerçevesinde gerçekleştireceği ilk projenin gelirini, ülkemizin en değerli varlığı, topraklarımız
ve doğamız için büyük çabalar harcayan Tema Vakfı'na bağışlayacak.