Diamond Tower'da Tremco illbruck Sızdırmazlık Ürünleri Tercih Edildi



İkon Yapı tarafından Bayrampaşa'da inşa edilmekte olan Diamond Tower'in giydirme cephe detaylarında 5 ay önce Türkiye distribütörü Park Dış Ticaret’i satın alarak Türkiye faaliyetlerini kendi adıyla sürdüren Tremco illbruck firmasının cephe sızdırmazlık ürünleri kullanılıyor. Teslim tarihi Nisan 2011 olarak planlanan Diamond Tower’in dış cephe alüminyum ve cam giydirme işlerini, FYT Mühendislik gerçekleştiriyor. Uygulamada, silikon cephe, cam saçak, spider cephe ve Alpolic marka alüminyum kompozit panel giydirme cephe tercih edilerek Reynaers CW 50-SC alüminyum cephe sistemi kullanılıyor.

Giydirme cephelerde derzleri doldurmak için, yüksek hareket kabiliyetine sahip, hava şartlarına dayanıklı nötr inşaat silikonları 'Tremsil 500' ve 'Tremsil 600' tercih edilmiş. Üstün su sızdırmazlığı sağlamak üzere geliştirilmiş ve yüksek UV dayanımına sahip 'illbruck FF 220 EPDM Membranı', giydirme cephede duvar ile doğrama arasında sızdırmazlık ve bağlantı görevini üstleniyor. illbruck FF 220 EPDM Membranının mükemmel bağlantılı yapışması için ısı hareketleri ve suya karşı iyi direnç gösteren 'illbruck OT 15 Membran Yapıştırıcı Macun' kullanılıyor.

Cephe detaylarındaki çerçeve birleşimlerinde su ve su buharı sızdırmazlığı için 'illbruck Çift Taraflı Butil Bant' kullanılırken, bağlantı yerleri ve binilerde gaz ve su buharı kaçışına karşı direnç göstermesi amacıyla; UV dayanımlı ve tek tarafında alüminyum folyolu, tek tarafı yapışkanlı plasto-elastik butil kauçuktan oluşan 'illbruck Alüminyum Butil Bant' tercih edilmiş. 'illbruck TE 121 Polietilen Esaslı Köpük Bant' ürününden ise, cephe kaplama detaylarında toz ve hava akımına karşı sızdırmazlık uygulamaları için yararlanılmış.