Didim Marinayla Çağ Atlayacak



Doğuş Holding’in yap-işlet- devret modeliyle yaptığı 50 milyon dolarlık D-Marin Didim’in İşletme Müdürü Murat Yaprak, marinanın inşaatının mart ayı sonunda bitirileceğini, nisanda da resmi açılışın yapılacağını söyledi. Yaprak, marinaya iki ünlü Hollywood yıldızından yatlarına yer kiralamak için talep geldiğini bildirdi, henüz anlaşma olmadığı için isimlerini açıklamadı. Yaprak, marinanın Didim’e çağ atlatacağını vurgularken, dev yatırım hakkında şunları söyledi:

"D-Marin Didim mega yatlara hizmet verecek. 650 yat karada, 450 yat ise denizde bağlama kapasitesi olan marinada banka, akaryakıt istasyonu, yüzme havuzu, restoran, kültür merkezi, kafeterya, alış veriş merkezi, yat kulüp, yat malzemeleri satış mağazası, 300 ve 100 tonluk yat lift, spor üniteleri, beach club, feribot işletmesi, gümrük, liman başkanlığı, pasaport kontrol üniteleri yer alacak. Bin 150 metrelik ana dalgakıran ve ondan yaklaşık 600 metre kuzeydoğudan başlayan 625 metrelik bir tali dalgakıran ile korunacak deniz baseni ve onun arkasındaki geniş arazi üzerinde yapılıp işletilecek olan marinada, yatlara, bağlama, park ve diğer bütün teknik ve sosyal hizmetleri sağlanacak."

Turizm 12 aya yayılacak

Marinanın Didim’in turizmine büyük katkısı olacağını söyleyen Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise, "Tarihi, kültürü ve doğası ile her türlü olumlu şartlara sahip Didim’de, marinanın hizmete girmesiyle turizm artık mevsimlik değil yılın 12 ayı yapılabilecek. D-Marin Didim, ilçemize çağ atlatacak" dedi. Emlakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun da marinanın yapımına başlanmasının ardından bölgedeki emlak fiyatlarının iki katına çıktığını vurguladı, "Marina faaliyete geçtikten sonra bu bölgedeki gayrimenkul fiyatları daha da artacak. Marina, Didim’i hareketlendirecek, cazibesini artıracak" diye konuştu.