Dilovası'nda 2-B Arazisi Vurgunu!



Çerkeşli Köyü Muhtarı Aytaç Erdem, yıllardır kullandıkları arazilerine giremeyen köylülerin, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunup dava açtıklarını söyledi.

DHA'nın haberine göre, Çerkeşli Köyü Mimarsinan ve Orhangazi Mahalleleri'nde yaşayanlar, kullandıkları atalarından kalan 250 dönüm arazinin, 1998- 2000 yılları arasında geçmişe dönük emlak vergilerinin sahte evraklarla ödenerek, haberleri olmadan başkalarının üzerine geçirildiğini iddia etti.

Köylülerden 83 yaşındaki Yaşar Ergin, kadastro kaydı yapılırken kendi adlarını söyledikleri halde, arazilerini başkalarının adına kayıt edildiğini öne sürdü. Ergin, "Yıllardır kullandığımız, Osmanlı tapusu da bulunan arazilerimizin çevrelerine tel çekip kapattılar. Kendi arazimize giremez olduk. Ellerimizde atalarımızın aldığı dönemlere ait tapular mevcut. Cumhuriyet Savcılığına suç duylurusunda bulunarak mahkemeye başvurduk" diye konuştu.

Muhtar: "Araziler tanımadığımız insanların üzerinde"

Çerkeşli Köyü Muhtarı Aytaç Erdem arazilerin köyle bağlantısı olmadığını iddia ettiği kişilerin üzerinde gözüktüğünü belirterek şunları söyledi:

"Sıkıntımız Dilovası İlçesi'nde Mimarsinan ve Orhangazi Mahallesi sınırları içersinde oluşan sorunlardır. Burada kadastro çalışması sırasında köylülerin atalarından kalan yerlerin, kendi isimlerini söylemelerine rağmen başka insanların üzerine kayıt edildiğini öğrendik. Bu yerlerle uzaktan yakından alakası olmadıklarını da iyi biliyoruz. Köylülerimize verilen Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti tapuları vardır. Vatandaş 'yeri geldiğinde bunu belge olarak sunarız' diye kenarda bekletiyor. Ama hiçbir hükmü olmadığını gördük. Bir çok köylü mağdur. Olay adli mecriler tarafından takip ediliyor. Sonucu bekliyoruz."