Dış Cephede Farklı Sorunlara Tek Bir Çözüm: Kalecolor



Kalecolor, boyadan beklenin ötesine geçerek sunduğu çözümlerle hayatı kolaylaştırıyor. Dış cepheleri estetik bir görünüme büründürürken her sorun için geliştirdiği ürünleri ile binaları sağlıklı ve mükemmel bir görüntüye kavuşturuyor.

Yağmur, kar, nem, aşırı soğuk-sıcak gibi ağır hava şartları ile boyalı cepheler zamanla yıpranır. Bina duvarlarını zorlu hava şartlarından korumanın en iyi çözümü ise Kalecolor kullanmak.

Kalecolor Silikonatex ile boyası eskimiş, yüzey bozukluk hatalarına sahip yüzeyler yepyeni bir görüntüye ulaşırken yosunlanmış duvarlar Protekta ile kalıcı güzelliğe kavuşuyor. Kabarmış-dökülmüş eski boyalı yüzeylerden sonsuza kadar kurtulmak için ise Macunart  size mükemmel çözümü sunuyor.

Silikonatex hata tanımıyor

Yüzeyde hatalar var ve kamufle edilmesi gerekiyor. Kötü işçiliğe bir de binanın hataları daha da görünür hale getirecek kadar yüksek oluşu eklenince sorun daha da içinden çıkılmaz hale dönüşebilir. Ama Kalecolor’ın yüzey hatalarını yok eden ürünü Silikonatex ile yılların eskitemeyeceği binalara sahip olmak çok kolay. Boyadan kalın, hazır renkli sıvadan ince yapısıyla zemin bozukluklarını kolayca örten, sıva hatalarını ortadan kaldıran Silikonatex, dış cephenin maruz kaldığı tüm koşullara çok daha uzun süre dayanıklılık gösteriyor.

Su geçirmez özelliğe sahip olan Silikonatex, silikonlu yapısı ile suyu iterken cepheye çarpan yağmur suyunun yüzeyi ıslatmadan akıp gitmesini sağlıyor, boyanın yıpranmasını önleyerek ömrünü uzatıyor.

Zorlu hava koşullarına dayanıklı yapısıyla öne çıkan Silikonatex, nefes alma özelliği ile su buharının engellenmeden dışarıya atılmasını sağlayarak uzun vadede binaların bakım ve onarım masraflarını da azaltıyor.

Protekta ile yosunlaşma sona eriyor

Özellikle deniz kenarlarında ve bol yağış alan nemli bölgelerde yaşanan yosun üremesi aslında göründüğü gibi yüzeysel değil sonunda boyanın bozulmasına sebep olacak ciddi bir problem. Kesin çözüm ise küf-yosun önleyici dış cephe boyası Kalecolor Protekta kullanmak.

Duvarları tehdit eden yosunlaşmayı engelleyen Protekta, yüksek su buhar geçirgenliği ile binaların nefes almasını sağlarken duvarda nem oluşumunu engelliyor. Kalecolor Küf Temizleyicisi’nin ardından kullanılan Protekta, düşük su emme değeriyle binanın su geçirmesine izin vermiyor. Protekta ayrıca vakumlu mikro seramik kürecik teknolojisi sayesinde ısı yalıtımına katkı sağlarken normal bir dış cephe boyasından beklenen özelliklerin ötesine geçiyor.

Yıpranmış boyalar yenileniyor

Sağlıklı bir uygulama için yüzey bozukluklarından kurtulmak Kalecolor’ın ilk önerisi. öncelikle boyada kabaran kısımlar kazınmalı ve yüzey toz, kir, yağ gibi yapışmayı azaltıcı unsurlardan arındırılmalı. Kuru, temiz ve sağlam hale getirilen yüzeyin sağlamlığı yüzeyin çeşitli yerlerine yapılacak çekiç darbeleri ile kontrol edildikten sonra bölgesel olarak kabarmış ya da dökülmeye müsait boyalar basınçlı su, spatula veya çelik fırça ile kazınmalı, tozdan arındırmak için yüzey yıkanmalı. Ardından çözümü Kalecolor’a bırakmanız yeterli. Yüzeyi düzeltmede kalın çatlaklar için Kalın Akrilik Macun, ince çatlaklar için Macunart kullanılması Kalecolor’ın tavsiyesi.

Yüzey temizlenip çatlaklar düzeltildikten sonra sıra astarlamaya geliyor. Yüzey seçilen boya ya da kaplama malzemesine uygun renkteki Kalecolor Silastar ile astarlandıktan sonra kuruyan astarın üzerine tercih edilen kaplama uygulanmalı. Yüzey hazır hale getirildikten sonra, yüzeyde yer alan kaplama malzemesine göre boya veya sıva uygulamasına geçilebilir. Eski yüzeyde bulunan kaplama malzemesi dış cephe sıvası ise düzgün ve sağlıklı bir görüntü elde edebilmek için tadilat sırasında uygulanacak olan kaplama malzemesinin eskisi ile aynı tekstürde olmasına dikkat edilmeli.

Dikkat edilmesi gerekenler

Sunduğu ürünlerle hayatı kolaylaştıran Kalecolor, dış cephe kaplamasında dikkat edilmesi gerekenler konusunda da uyarıyor. Dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şöyle sıralanıyor:

• Çok sıcak havalarda, direkt güneş altında, kuvvetli rüzgar, sis, yüksek bağıl nem veya yağmur beklentisi olan havalarda uygulama yapılmamalı.
• Aşırı sıcak yüzeyler uygulama öncesi nemlendirilmeli.
• Oluşabilecek ton farklılıklarından korunmak için aynı şarj numaralı ürünlerin kullanılmasına dikkat edilmeli. Farklı şarjların kullanılacak olması durumunda gereken tüm miktar önceden karıştırılmalı.
• Geniş yüzeylerde ve iş paydoslarında ek yerlerinin belirgin olmaması için kağıt bant kullanılmalı ya da ara vermeden, malzeme kurumadan yaş üstüne yaş olarak uygulamayı sağlamak üzere yeterli miktarda uygulayıcı ile çalışılmalı.