Dış Cepheler Amphisilan ve Amphisilan-W İle Bir Ömür Koruma Altında…



Türk Boya sektörünün lider firmalarından Filli Boya; son kat boya ve kaplamalarda bulunması gereken 5 temel özelliği yeni nesil dış cephe boyaları Amphisilan ve AmphiSilan-W ile sunuyor, dış cepheleri bir ömür koruma altına alıyor…

Filli Boya dış cephelerin uzun yıllar korunmasında, kusursuz teknoloji ile üretilen, yüksek nitelikli, silikonlu dış cephe boyaları Amphisilan ve AmphiSilan-W’yu öneriyor.

Günümüzde dış cephe ısı yalıtım sistemlerinden maksimum performans alınabilmesi için dış cephede son kat boya ve kaplamaların seçimi son derece önem taşıyor. Filli Boya; 2005 yılından bu güne fotokatalitik özelliği taşıyan; ısı yalıtım sistemin ideal koşulları için son kat boyadan beklenen performans kriterlerini bünyesinde toplayan AmphiSilan’ı ideal dış cephe ısı yalıtım sistemleri boyalarından biri olma özelliği taşıyor.

Filli Boya’nın yeni ürünü AmphiSilan-W ise, özellikle çevresel şartların rutubet ve çiğ birikimine uygun olduğu ormanlık ve nemli bölgelerde, ısı yalıtımlı bina cephelerindeki mantar, yosun ve küf oluşumlarına direnç gösteren ideal dış cephe boyalarından biri olarak öne çıkıyor.

Amphisilan ve AmphiSilan-W dış cephe ısı yalıtım sistemlerinin uzun ömürlü olabilmesi için son kat astar, kaplama ve boyaların 5 temel niteliği olan ‘Nefes Alma’, ‘Su Geçirmezlik’, ‘Sistem ile Bütünleşme’, ‘Üstün UV Dayanımı’ ve ‘Cephelerin Temiz Kalması’ özelliklerin tamamını bünyesinde barındırıyor…

Nefes Alma

Duvarlar, nefes alıp veren yapı elemanları olarak tanımlanıyor. Isı farkları söz konusu nefes alıp verme hareketini hızlandırıyor. Dış cephe ısı yalıtım sistemi uygulanan yapılarda, nefes alma en kritik hususlardan biri, çünkü nefes alma kabiliyeti sınırlı bir ürün ile yalıtım sistemini kaplamak, duvarın bünyesindeki rutubeti dışarı atamayacağından katmanlar arası artan rutubete sebep oluyor. Sonuçta azalan ısı yalıtım performansı, kabaran, dökülen cepheler ve dolayısıyla yüksek oranda ekonomik ve konfor kayıpları oluşuyor. Tüm bu sebepler dolayısıyla sistemin son kat astar, kaplama ve boyalarında teneffüs kabiliyetine engel olmayan ürünler tercih edilmeli.

Su Geçirmezlik

Yüzeylerde kabarma ve dökülme problemlerinin yaşanmasını engellemek için, sistemde son kat olarak kullanılan ürünlerin, su iticilik kabiliyetinin ideal seviyede olması gerekiyor.

Sistem ile Bütünleşme

Isı yalıtım sistemlerinin tam olarak görevini yapabilmesi için yüzey ile güçlü aderans sağlayacak boyalar seçilmeli. Ağır iklim şartlarına karşı oluşturulan bu boyalar, yüzeyle tamamen bütünleşecek seviyede aderansa sahip olmalı. Sistemin Isı Yalıtım değerinin düşmemesini sağlamalı ve her çeşit ısı yalıtım sistemine uyumlu olmalı. Son kat boyada yaşanacak bir problem tüm ısı yalıtım sistemine mal edilebileceği için doğru boya seçimi en önemli konuların başında geliyor.

Üstün UV Dayanımı

Son kat boyaların binaların dış cephelerinin imajı olduğu düşünüldüğünde seçilen boyaların ve renklerin solma dirençleri ekstra önem kazanıyor. Bu direnç ise ancak yeni nesil bağlayıcılar ve pigmentler sayesinde sağlanıyor ve güneş ışınlarının boyaya zarar vermesi önleniyor.

Cephelerin Temiz Kalması

Cephelerin temiz kalması da başka bir hassasiyet noktası... Bu konuda mevcut bilinen en son teknoloji ise Fotokatalitik teknolojisi. Fotokatalitik özelliği ile yüzeyde oluşturulan özel doku ve yapı sayesinde dış cepheler konvansiyonel boyalara nazaran daha temiz kalıyor. Buradaki ana felsefe ise güneş ışığı yardımı ile dış cephe yüzeylerindeki organik kirliliklerin parçalanması ve daha sonra yağmur/rüzgar yardımı ile temizlenmesi.