Divan'dan Asya Yakasına 5 Yıldızlı Otel



Koç Holding Turizm Grubu şirketlerinden Divan, şehir otelciliği alanındaki büyüme stratejisine İstanbul'un Anadolu yakasında inşa edeceği Divan İstanbul Asia ile devam ediyor. Divan, yeni oteliyle İstanbul'daki otel sayısını üçe çıkaracak.

2008 sonunda yapımı tamamlanacak olan Divan İstanbul Asia projesi, Divan Genel Müdürü Joep Bakx ile yatırımcı firma Şahsuvaroğlu grubu adına, Şahsuvaroğlu Otomotiv Genel Müdürü Murat Şahsuvaroğlu tarafından imzalandı.

Divan İstanbul Asia, arsa hariç 45 milyon dolarlık yatırımla kurulacak. Sabiha Gökçen Havalimanı ile E-5 karayolunun bağlantı noktasında yer alan Pendik'te 40 bin metrekarelik bir alanda 23 katlı olarak inşa edilecek Divan İstanbul Asia, beş yıldızlı otel standartlarında olacak.

Yeni projeler kapıda
Havalimanına 9 kilometre, İstanbul Park pistine 16 kilometre uzaklıkta yer alacak otel, en küçüğü 33 metrekare olan 280 oda ve 520 yatak kapasitesiyle hizmet verecek.

2012'de 21, 2017'de ise 50 Divan Oteli'ne ulaşmayı hedeflediklerini belirten Divan Genel Müdürü Joep Bakx, "2008 sonunda Divan Otel Gaziantep'i açacağız. Yurtdışında Ortadoğu, Almanya, Kazakistan ve Rusya'da, yurtiçinde Adana ve Eskişehir'de projeler gerçekleştirmek için çalışıyoruz" diye konuştu.
Murat Şahsuvaroğlu da Erzurum'da kayak oteli yapmayı ve bunu 2011'de gerçekleştirilecek kış olimpiyatlarından önce tamamlamayı planladıklarını kaydetti.
Bu yatırımın 15 milyon dolar civarında olacağını dile getiren Şahsuvaroğlu, "Eğer şartlarda anlaşırsak, işletilmesi konusunda Divan teklifimize sıcak bakacak diye düşünüyoruz" dedi.