"40 İstasyon" Anavatanında

Fotoğraf sanatçısı Muammer Yanmaz’ın 40 İstasyon/Paris sergisi, 6-23 Eylül tarihleri arasında Champs Elysées’teki Türk Turizm Ofisi’nde, sanatseverlerle buluşuyor. Sergi, Paris’te yaşayan Türk aydınları, sanatçıları ve akademisyenlerinin fotoğraflarından oluşuyor. Böylece sergi, 2 yıl aradan sonra, ana fikrinin ve ilk sunumunun doğduğu Paris’e dönüyor.


Muammer Yanmaz, proje koordinatörü Selen Akçalı ile birlikte hazırladığı 40 İstasyon/Paris sergisinde, Güzin Dino’dan Kudsi Ergüner’e, Kenize Murad’dan Alev Ebüzziya’ya ve Nedim Gürsel’e kadar, Paris’te yaşayan birçok Türk’ün farklı metro istasyonlarında çekilmiş fotoğraflarıyla, metroların melankolik yüzüne yeni bir bakış açısı getiriyor.

Muammer Yanmaz: 1969 İstanbul doğumlu. Orta öğrenimini Saint-Michel Lisesi'nde, yüksek öğrenimini ise İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamladı. Lisenin karanlık odasında başladığı fotoğraf sanatını bir yaşam biçimine dönüştürdü. Kendi stüdyosunda tanıtım fotoğrafçılığı yapmakta olan Yanmaz'ın “40 Yönetmen”, “Kadın Yönetmenler” ve “40 İstasyon-Paris” gibi sergilenmiş projeleri bulunuyor. Yanmaz aynı zamanda İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın arşiv fotoğrafçılığını da yapıyor.

Selen Akçalı: 1981 yılında Istanbul’da doğdu. Saint-Michel Lisesi ile Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi mezunu. Halen Boğaziçi Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans yapıyor ve Avrupa Birliği projelerinde danışman olarak çalışıyor. Akçalı, tüm öğrenim hayatı boyunca sosyal faaliyetlerde üstlendiği koordinatörlük rolünü, 40 İstasyon projesiyle somutlaştırıyor. Siyasi iletişim üzerine çalışmayı ve bu hedef doğrultusunda kendisini geliştirmeyi hedefliyor. Muammer Yanmaz ile tanışmasını büyük bir şans olarak değerlendiriyor.