“Diz ve Brazza Bistrosu” Sergisi Odakule Sanat Galerisi'nde



Hale Güngör’ün beşinci kişisel sergisi “Diz ve Brazza bistrosu” Odakule Sanat Galerisi’nde açılıyor. Bu sergide Güngör’ün “büyümeyen çocuk” ve bireysellik konseptlerini irdelediği yağlıboya çalışmalarının yanısıra “Paris Mektupları: Sen Orada Nasılsın?” başlığı altında karışık teknik kullanılarak tamamlanmış bir serisi de yer alıyor.

1981 yılında Adana'da doğan Hale Güngör, 1986 yılında İsviçre'nin Alman kesimindeki Mollis kasabasına taşındı. 1989 yılında İstanbul'a döndü. 1993’te başlayan Robert Kolej dönemi sırasında İrfan Korkmazlar ile heykel, Gülçin Aksoy ile resim çalıştı. 2000 yılında Parsons School of Design'da güzel sanatlar eğitimi almak üzere Paris'e taşındı. 2004 yılında halen çalışmakta olduğu İstanbul'a döndü.

Sanatçı, çalışmalarının çıkış noktasını ve temel fikrini şöyle anlatıyor:

“Nasıl okul yıllarında her 10 Kasım’da Atatürk’e saygı duruşunda duruluyorsa, ben bir ömür boyu çocukluğun önünde saygı duruşundayım. Tek başına vakit geçirmekten mutlu olmayı en iyi becerebilenlerin hiç şüphesiz çocuklar olduğuna inanıyorum ve mesleğimin gereği hala tek başına vakit geçirirken bundan keyif almaya çabalıyor ve resim yaparken oyun oynamaya devam ediyorum. Sancılı bir büyüme sürecine girdiğimi farkettiğimde; bu yolda ilerlemek yerine, geriye bir adım atıp dosdoğru çocukluğuma dönmeyi tercih ettim ve resim yapmak bana çocuk kalma lüksünü sundu. D.W. Winnicot’un söylediği gibi; ‘Oyunda, ve sadece oyunda keşfeder insan kendini.’ Benim resmim çocuk kalma inadına dair ve bireysel mutluluk adınadır.”