Dizayn Grup Lokal Fabrikalarının 3. sünü Sivas' ta Açtı



Dizayn Grup, lokal fabrikalarının 3.’sünü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in katılımıyla Sivas’ta açtı.

Dizayn Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, proje ile birlikte Mersin ve Çorum’da Anadolu”nun kalkınmasına start verildiğini belirterek, Sivas’taki fabrika ile de bu projenin sürdüğünü kaydetti. Mirmahmutoğulları, yıl sonuna kadar fabrika sayısını 5’e çıkarmayı planladıklarını kaydederek, diğer 2 fabrika’nın Gaziantep ve İzmir’de açılacağını bildirdi.

Teşvik Yasası kapsamındaki 36 ili incelediklerini belirten Mirmahmutoğulları, “ Gittiğimiz her ilde yeni bir partner bularak öz kaynağı bölüşüyoruz. Bu partner o ilin en önde gelen ailelerinden biri oluyor. Sivas’taki ortağımız Belediye Başkanımızın kardeşi Emin Aydın’dır. Her fabrikanın ortalama yatırımı yaklaşık 1,5 milyon euro. Başlangıçta bu rakam küçük görülebilir ama her fabrika her yıl yapılacak bir milyon euroluk yatırımla 10 yılda 10 milyon euroluk yatırım üzerine çıkabilir” diye konuştu. Dizayn Grup’un Lokal Fabrikaları’da üretilen ürünlerde, nakliye, enerji, amortisman, işçilik gibi maliyetlerin düşmesiyle birlikte ürün maliyetlerinde yüzde 20’ye varan azalma olacak.

FABRİKA AÇILIŞINI SİVAS MİLLETVEKİLİ VE BAŞBAKAN YARDIMCISI ABDÜLLATİF ŞENER YAPTI.

Dizayn Grup’un Sivas’taki lokal fabrika açılışında konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Dizayn’ın uluslar arası başarılarını da bir Sivas’lı olarak yakından takip ettiğini belirterek “Dizayn Grup, ürün satmakla kalmıyor. Teknoloji’de satıyor. Böyle örnek firmaların artmasının ülke ekonomisi açısından önemi çok büyüktür” dedi.