Do&Co Türkiye'de Lokanta ve Otel Açmak İstiyor

Türk Hava Yolları (THY) ile yüzde 50 ortak ikram şirketi kuran Viyana merkezli Do&Co şirketinin sahibi Attila Doğudan, Türkiye'de otel ve restoran açmak için yer aradığını söyledi.

New York, Londra, Milano, Berlin ve Viyana gibi şehirlerde catering, otel ve restoran işleten Doğudan, "Dünyada yemeğimizi yemeyen kral kalmadı. Ben Türküm ve artık Türkiye'de yatırım yapmak istiyorum. THY ile kurduğumuz Turkish Do&Co şirketi çok iyi gidiyor. 250 kişiyi yeni işe aldık. THY yemeklerinden yolcu memnuniyeti yüzde 49'dan 89'a ulaştı" dedi.

Türkiye'yle ilgili yatırım projelerinin arasında otel ve restoranın yanı sıra Türkiye'den dünyaya ihracat yapmak olduğunu anlatan Doğudan, "Buradan öncelikle yaş sebze, mobilya ihracatı yapmayı planlıyoruz. Türkiye'de dünyaya satılacak çok şey var. Burası kaliteli ürünlerin çıkarıldığı verimli bir ülke. Potansiyel çok büyük. Turkish Do&Co için tüm malzemeyi buradan alıyoruz, dünyaya servis ediyoruz" diye konuştu.

Doğudan, 1 otel, 12 restoran, 50 havayolunun yanı sıra British Museum, F1 ve Türk Milli takımının da katılacağı 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası ikram hizmetleri de yaptıklarını kaydederek şunları söyledi:

"Geçen yıl 200 milyon ciro yaptık. 4600 çalışanımız var. Bu yıl 330 milyon dolar ciroyu geçmeyi planlıyoruz. Avusturya'da halka açık bir şirketiz. Şu anda Avrupa ve dünyada bilinirliğimiz yüksek. Bilinen bir gurme markası olarak en büyük şirketlerin arasındayız."