Doğa Okulu Başlıyor



Doğa Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Birleşmiş Milletler'den ödüllü eğitim programı Uluslararası Doğa Okulu, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan ve Türkiye’den 12 genci bir araya getirecek.

Türkiye’den de, doğa için harekete geçmek, doğa koruma konusunda kendini geliştirerek bu alanda çalışmak isteyen üniversite son sınıf öğrencileri ve mezunlarının başvurarak ücretsiz katılabileceği Doğa Okulu, Kars ve Rize’de gerçekleştirilecek.

Son başvuru tarihi 30 Eylül olan Doğa Okulu’na katılmak isteyen gençler, başvuru formunu doldurarak seçmeler için başvurabilecekler.

Doğa koruma çalışmalarında aktif olarak görev almayı düşünen gençlere deneyim kazandıran, bu alanda yetişmiş insan kaynağı oluşturmayı ve bu sayede Türkiye doğasının etkin bir şekilde korunmasını amaçlayan Doğa Okulu’nda bu yıl 25 Ekim tarihinde ders başı yapılacak.

Katılımın ücretsiz olduğu Doğa Okulu’na Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan ve Gürcistan’dan katılacak gençler arazi çalışmaları ve interaktif etkinliklerle 2 modül halinde eğitim alacak.

Birer haftalık iki modül halinde düzenlenecek Doğa Okulu, temel ekoloji ve biyoloji bilgiler ile başlayacak, sorun analizi ve sürdürülebilir çözümler konularıyla sonlanacak. Gençlerin doğayla ilgili sorun ve çözümleri yerinde görmelerini ve farklı uzmanların anlatımlarıyla tecrübe edinmelerini sağlayacak Doğa Okulu, katılımcı ülkelerde doğa koruma konusundaki insan kaynakları eksikliğinin giderilmesinde de önemli bir rol oynayacak.

Teorik bilginin yanı sıra pratik uygulamalara, yaşayarak öğrenmeye dayalı mavi çatılı, yeşil duvarlı, kuş sesli Doğa Okulu’ndan bugüne kadar 75 doğa korumacı genç mezun oldu.