Doğa Talanına Karşı Buluşuyorlar



Karadeniz İsyandadır Platformu, Artvin Çevre Platformu ile birlikte 17-24 Ağustos Artvin Kafkasör yaylasında ekoloji kampı düzenliyor.

Ekoloji kampı için yapılan çağrıda; "derelerimiz boru hattı, yaylalarımız maden sahası, meralarımız şantiye, sahillerimiz otoban, ormanlarımız otel, parklarımız AVM olmasın" deniliyor ve duyarlı insanlar 17-24 Ağustos tarihleri arasında Artvin Kafkasör’de yapılacak ekoloji kampına davet ediliyor.

Programda paneller, yerelde yapılan mücadelelerin konuşulacağı söyleşiler, forumlar, atölyeler, dinletiler, sergiler, doğa sporları ve geziler bulunuyor.

Neden Artvin?

Artvin, dünyanın en yüksek debili nehirlerinden Çoruh’un derince yardığı, sarp yamaçlarında aynı anda dört mevsimin yaşandığı, yedi iklimin meyvesinin yetiştiği, yüzlerce endemik türün can bulduğu eşsiz bir ekosistem, benzersiz bir mikro klimaya sahip.

Aynı zamanda dünyada sadece 100 tane kalmış olan doğal ormanlardan biri olan Genya, Türkiye’nin tek biyosfer rezerv alanı Maçahel, Kafkas ekosisteminin Türkiye’deki tek uzantısı, yaşlı doğal ormanların son yaşam alanı, en önemli yırtıcı kuşların göç yolu Artvin'de.