Doğal Çinko Malzeme ve Mimari Kullanımdaki Avantajlar



Malzeme; mimari tasarımlara performansı ile olduğu kadar, doğası ile, doğadaki gelişim süreci ve davranışı ile, formları, yüzey dokuları, strüktür özellikleri, akışkanlıkları, kendini onarma yetenekleri ile de katkı sağlar. Günümüzde mimari tasarımların esnek, taşınabilir, değişebilir, hareket kapasitesine sahip, çevre ve kullanıcı ile uyumlu olması isteniyor. Bu yeni eğilim tasarımları doğaya öykünen anlayışın ötesinde doğanın yaşam ritmine uyum sağlama arayışına götürüyor. Böylece çoğu tasarımın çıkış kaynağında doğal çevre, doğanın malzemesi, geometrileri yer alıyor, doğanın yaşam enerjisi tasarımlara taşınıyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Teknoloji ile malzeme biliminin gelişmesi, mimarların tasarımlarına uygun malzeme özelliklerinin değişebilir ve dönüşebilir olmasına olanak sağlıyor. Dokusu ile malzemeyi özüne uygun kullanarak, dış faktörlerle duyuları harekete geçirerek yeni deneyimler tasarlamak mümkün oluyor. Çinko elementi doğada bolca bulunmakta ve %100 geri dönüştürülebilirdir (VMZINC® yıllık üretimin %90’ı, geri dönüştürülmüş malzemeden üretilir). Diğer metallere oranla, çok daha düşük sıcaklıkta erir, dolayısıyla enerji tasarrufu ile en üst seviyede sürdürülebilirlik sağlar.

VMZINC® titanyum çinko korozyona karşı, kendisini devamlı ve düzenli şekilde patina oluşturarak korur, ilave bir koruyucu ve buna bağlı ekstra onarıma gerek kalmaz. Montaj bittikten sonra hiçbir bakım ve onarım istemeksizin 70-100 yıl arası yaşar. Uzun kullanım ömrü, bakım ve tamir gerektirmemesi sebebiyle geleceğin malzemesi olarak nitelendirilir.

Özel Konut, Avustralya

Doğal çinkonun yüzeyi fosfatlama yöntemi ile kuvars kristal yapıya dönüştürülerek, doğal patina oluşumu hızlandırılır, bu süreç fabrikada titizlikle kontrol edilerek elde edilir. Bu yüzeyin renk tonu baştan itibaren, doğal çinkonun yıllar sonra ulaşacağı tona en yakındır ve bu tonunu daima korur. Böylece, uygulama sonrasında bölgesel farklar ortadan kalkar, hem de zaman içinde değişmeyen, tamamen homojen bir görsellik yakalanır. Oluşabilecek küçük çizikler, doğal patina sayesinde kısa zamanda kaybolmaktadır.

Doğal bir malzeme olarak VMZINC, ısıyı ve ışığı yansıtan, gökyüzü tonuna göre değişen orijinal renkleriyle, doğal taş, ahşap, cam, beton, tuğla, diğer metal gibi farklı malzemeler ile uyumludur. Farklı VMZINC® yüzey ve VMZINC® sistemlerini bir arada kullanarak; estetik, dikkat çekici ve akılda kalıcı yapılar elde edilmektedir. VMZINC® doğa dostudur, toksik değildir, yağmur suları dahi depolanıp tekrar kullanılabilir, üretimi ve montajı çevreye zarar vermez.