"Doğal Taş Kullanımında Ezberleri Bozmak" Öğrenci Tasarım Yarışması



Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen "Doğal Taş Kullanımında Ezberleri Bozmak" Öğrenci Tasarım Yarışması; Doğal Taş malzeme kullanılarak günlük yaşamda kullanılabilecek, üretilebilir ve özgün tasarım olması ana şartıyla, yaşam tarzlarına ve koşullarına uygunluk ilkeleri doğrultusunda yeni tasarım ve yeni ürünlerin ortaya konmasını bekliyor.

Bu kapsamda "Doğal Taş Kullanımında Ezberleri Bozmak" Öğrenci Tasarım Yarışması temel olarak 4 temel amaç çerçevesinde şekilleniyor;

T.C. ve K.K.T.C.'de bulunan üniversitelerin ilgili bölümlerinden lisans ve lisansüstü öğrencileri ile ilgili Meslek Yüksek Okullarından ön lisans öğrencilerine açık olan Doğal Taş Kullanımında Ezberleri Bozmak" Öğrenci Tasarım Yarışması’na katılım için kişilerin yarışma başvuru tarihinde öğrenci olduklarını belgelemeleri gerekiyor.

Projelerin toplanması ve teslim

Yarışmaya katılacak adayların öncelikle http://www.dogaltaslatasarliyorum.com/ sitesinden ön kayıt yapmaları ve katılacakları proje için sayı ve harflerden oluşan 5 karakterli bir “rumuz” (X0W1Z gibi) kaydettirmeleri gerekiyor. Daha sonra bu şartnameye uygun olarak projelerini ve imzalanmış sözleşmelerini en altta yazan yarışma raportörlük adresine gönderecekler.

Yarışmaya katılacak projeler 70x100 ebadında fotoblok baskı, CD ve rapor olarak teslim edilecek; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyeleri ile İMİB üyelerinden oluşan jüri ekibi tarafından değerlendirmeye alınacak.

Yarışmacıların tasarım zarflarını, 11 Mayıs 2012 Cuma günü saat 17.00' ye kadar belirtilen Yarışma Raportörlük Adresine posta/kurye/kargo ile ulaştırmaları gerekiyor. Gönderi tarihinin, teslim günü olan 11 Mayıs 2012 Cuma'yı aşmayacak şekilde programlanması yarışma katılımcısının sorumluluğunda kabul ediliyor. Jüri değerlendirmesi 18 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak.

Ödüller

Birincilik Ödülü 10.000 TL
İkincilik Ödülü 6.000 TL
Üçüncülük Ödülü 4.000 TL
Mansiyonlar (5 adet)  2.000 TL
Toplam Satın Alma Ödülü 2.000 TL

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Yarışma şartnamesi için tıklayınız.