Doğan Tekeli İmza Günü ve Söyleşisi



60 yıla varan meslek yaşamında birçok başarılı projeye ve uygulamaya imza atan Doğan Tekeli'nin Mimarlık: Zor Sanat başlıklı kitabı  çıktı. Tekeli, 18 Ocak Cuma günü kurucu üyesi olduğu Mimarlık Vakfı'nın "Kitabevi"nde yeni kitabını imzalayacak.

"Türkiye'de iyi mimarlık uygulamaya çalışmak (...) suyu tersine akıtmaya çalışmak kadar zor bir iştir. Çok çalışmayı, sabırlı ve özverili olmayı gerektirir. Bir yanıyla coşturan, sevindiren bir yanıyla gönül kırıp bezdiren bu "Zor Sanat"ı 60 yıl sürdürdüm. Ancak toplumumuz, her şeye karşın, bu çabalarımın farkına vardı. İçinden yetiştiğim İstanbul Teknik Üniversitesi ve üyesi olduğum Mimarlar Odası başta olmak üzere birçok kurumumuz, mimarlığa yaptığımı varsaydıkları katkılar nedeniyle beni ödüllendirdiler, onurlandırdılar. Hepsine içtenlikle teşekkür ederim.
Meslek yaşamım boyunca, acı tatlı birçok olay yaşarken, bir yandan da toplumumuzu, özellikle işverenlerimizi, iyi yapı elde etmenin koşulları konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyordum. Bu amaç doğrultusunda yaşadıklarımı yazmamın, yapıya bir tuğla daha koymak gibi bir hizmet olduğuna inanıyor, pek çoğu trajikomik birer öykü sayılabilecek bu anıların, sadece soyut birer anı olarak algılanmamasını diliyorum." (Sunuş'tan, s.16)