Doğtaş Mobilya'nın Hedefi İlk 500’e Girmek



Geçtiğimiz günlerde ISO tarafından açıklanan ikinci 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Biga merkezli Doğtaş Mobilya, hedefini 2010'da ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer almak olarak belirledi.

Doğtaş Mobilya Genel Müdürü İsmail Doğan yaptığı açıklamada, "2008 yılında üretimden satışlarımız ile ikinci 500 sanayi kuruluşu arasında 214. sırada yer aldık. Bir önceki yıla göre 44 basamak ilerledik. 2009 yılında krizi fırsata çevirmeyi başardık. Krize rağmen satışlarımızda yüzde 10'luk bir büyüme bekliyoruz. Türkiye'nin ihracatında yüzde 30'luk küçülme varken biz şirket olarak pazarımızı koruduk ve az da olsa bir artış yakaladık. Hedefimiz, 2010 yılında ilk 500 sanayi kuruluşu arasında olmak" dedi.

Son reklam ve tanıtım çalışmalarıyla da ilgili bilgi veren İsmail Doğan, "Doğtaş markamızı konsept olarak yeniledik, ürünlerimizle de ilgili ciddi yenilikler yaptık. Bu nedenle 'Ben Yenilendim' sloganı ile tüketiciye mesaj veriyoruz. Doğtaş Mobilya olarak, hizmette ve üründe farklılık yaratıyoruz. Bazı ürünlerimizde 7 yıl garanti süresi ile hizmette farklılık oluşturduk. Arge yatırımlarımızla ürünlerimizde tasarım ödülleri alıyoruz. Bundan sonra da hedefimiz farklı ürünler yaparak, tasarımda öncülük etmek olacaktır" diye konuştu.